Nikako ne propustite

Glazbeni spektakl u Lisinskom - 'Orašar' kakvog još niste vidjeli

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Nakon prošlogodišnje uspješne premijere 'Mjuzikla Orašar', Aplauz Teatar ove godine ovaj spektakl izvodi u suradnji s Koncertnom Dvoranom 'Vatroslav Lisinski'.

Aplauz Teatar donosi veliko iznenađenje za obožavatelje kazališta - "Mjuzikl Orašar", prema motivu istoimenog baleta. Do danas "Orašar" je širom svijeta poznat kao baletna predstava koja uveseljava publiku već 121 godinu, na glazbu Petra Iljića Čajkovskog. U produkciji Aplauz Teatra navedeno djelo neće biti prikazano, kako smo do sada navikli, samo pokretom, već će po prvi puta biti ispričano kroz čaroliju mjuzikla.
"Mjuzikl Orašar" u potpunosti je hrvatski proizvod. Autori teksta, stihova i glazbe su Lana Blaće i Marko Juraga, koji je i redatelj predstave. Gledatelji će zasigurno biti oduševljeni prekrasnim raskošnim kostimima te velikom produkcijom dostojnom mjuzikla i izvan granica Hrvatske. Glavni lik, Klaru, utjelovljuje Lana Blaće, a Orašara Matko Knešaurek. Uz njih u glavnim ulogama su i Ivan Đuričić, Matija Kačan, Jasna Jozić te Slavko Juraga kao Kralj Miš.

Pogledaj i ovo showbuzz 34-godišnji Matija 'Pokušavam 'ubiti' snove unutar sebe, ali mi to teško polazi za rukom'

Mjuzikl Mamma Mia pogledali su milijuni, a domaća publika bila je na nogama

S preko trideset izvođača na sceni, "Mjuzikl Orašar" je zasigurno jedan od najvećih, ako ne i najveći nezavisni kazališni projekt u Hrvatskoj. Predstava je namjenjena svim dobnim skupinama, od naših najmlađih koji priču o Orašaru tek otkrivaju, do starih zaljubljenika u kazalište.

Dodamo li svemu navedenom i ljepotu Velike Dvorane i povijesno značenje izvođenja velikih mjuzikala u Koncertnoj Dvorani “Vatroslav Lisinski” neizbježan je zaključak da nas očekuje božični spektakl kakav se još nije dogodio u nezavisnoj produkciji. Nakon rock opere “Gubec Beg”, “Grička Vještica”, svjetskih mjuzikala “Jadnici” te “Jesus Christ Superstar” koje su ostvarene u Velikoj Dvorani u produkciji GK”Komedija”, “Mjuzikl Orašar” upisuje se na vrlo značajan popis glazbeno-scenske povijesti.

Nikako ne propustite ovaj glazbeno-scenski spektakl 14.12. u 19:30 u Velikoj Dvorani.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene