Matko Knešaurek

Ovaj markantan 27-godišnjak je svojom pojavom očarao ljepši spol

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Scena zagrebačkog Aplauz Teatra postala je prava Božićna bajka. Gledatelji po prvi put u Hrvatskoj mogu pogledati mjuzikl Orašar, autorski projekt Lane Blaće i Marka Jurage.

Već smo pisali o samom projektu te o Lani i Marku kao njegovim glavnim nositeljima. No, tko je Orašar, odnosno glumac koji tumači prica Alberta...

To je 28-godišnji glumac Matko Knešaurek, koji je završio Umjetničku akademiju u Osijeku, i već je sudjelovao u mnogim uspješnim projektima u Hrvatskoj.

1. Kako ste se snašli u ulozi Orašara i princa Alberta? Što vas je najviše oduševilo u ovom mjuziklu?

Pogledaj i ovo Princeza Charlene od Monaka i princ Albert Njezina strana priče Najtužnija princeza na svijetu iznenadila istupom o glasinama koje kolaju o njezinu braku: "Ne mogu shvatiti odakle to..."

Prvo bi se volio zahvaliti Marku Juragi i Lani Blaće, što su mi ukazali povjerenje te dali ulogu u njihovom zajedničkom snu/projektu Orašar. Kako sam se snašao? Mislim da sam se snašao korektno u okvirima vlastitih mogućnosti. Iskreno mislim da tu ima još prostora za rad i unaprjeđenje lika i uloge, jer uvijek se može bolje i detaljnije pozabaviti radom na samom sebi.

Moje jedino oduševljenje su moji kolege glumci, zboristi, balerine i plesači, koji čine ansambl koji je iznio cijelu predstavu i bez kojih iskreno ništa ne bi bilo tako kakvo je bilo na premijeri! I njima se želim zahvaliti, jer mi je zaista bila čast raditi s takvim ljudima koji su uvijek spremni pomoći, spremnima za zafrkanciju, ali i za pravi i ozbiljan rad.

2. Mnoge djevojke u publici tijekom premijere ostale su zatečene vašom markantom pojavom na pozornici. Jeste li i ranije primali ovakve komplimente na račun vašeg izgleda?

Hvala na upućenom komplimentu kroz pitanje, ali komplimente moram prosljediti kolegama iz kostimografije i šminke kao i frizure, koji su posve zaslužni za moju ‘’markantnu ‘’pojavu, jer su zaista imali pune ruke posla! Iskreno, lijepo je čuti kompliment ako to netko iskreno misli, ali prije ih baš i nisam dobivao ili ih nisam primjećivao. Ne bih želio zvučati umišljeno, ali meni kao osobi puno je bitnija unutarnja slika osobe kao i um, vanjština je prolazna i zamjenjiva.

3. Koji vam je najdraži trenutak u predstavi?

Song mojeg dragog kolege Matije Kačana o Orašaru u prvom činu. Svaki put na probi kada sam ga slušao bio je i ostao poseban, ne može se izdvojiti song samo za sebe, već cijeli Matijin rad koji je posvetio ovoj predstavi kao i toj sceni.

4. Tko vas je od kolega posebno zadivio izvedbom?

Mislim da su svi odlično odradili svoj posao, ali ne samo odradilć vec se zaista dali u njega u potpunosti, bez imalo ustručavanja.

5. Kako ste se osjećali nakon premijere?

Sretno i mirno, sretno jer je veliki trud i rad mojih kolega urodio plodom i publika je bila zadovoljna izvedbom, a mirno jer je nestao onaj mali grč koji je barem kod mene uvijek prisutan prije premijere ili velikih događanja i čim se sve završi začudo nestane.

6. Možete li za sebe reći da ste sanjar ili čvrsto stojite na zemlji s obje noge?

Ja jesam sanjar i volim sanjati o stvarima kojekakve prirode, ali trudim se te snove i ostvariti , tako da sam pomalo i jedno i drugo.

7. Jeste li vi ostvarili vaš san? Možete li nam otkriti koji je vaš san?

Snove ostvarujem kako starim. Nešto što sam htio kao dječak nisam tada mogao imati, već sada kad sam ‘’zreliji’’ i stariji, sanjani snovi su se ostvarili, ali ne bez rada u kojem god aspektu - poslovnom, obiteljskom, ljubavnom. Sada kad na sve to gledam iz neke, ako mogu reći vanjske perspektive, da jesam neke ostvario, još sanjam dosta toga, a i sanjat ću dok sam živ. To nužno ne znači da ne stojim čvrsto na zemlji. Dapače, treba se odmoriti i od ozbiljnosti i realnosti u kojoj živimo jednim dobrim poštenim snom!

9. Tko je Matko Knešaurek kad se ne bavi glumom?

Matko Knešaurek je jedan posve običan mladić koji i kad se bavi i kad se ne bavi glumom ostaje ono što jest, a to je veliki zafrkant, avanturist, ljubitelj sportova bilo koje vrste ( trčanje po sljemenskim stazama, biciklizam)... sviranje gitare, slikanje i pjevanje pod tušem. Imam djevojku, lijepo nam je i to je to.

10. Najdraži song iz Orašara vam je?

Ne bih mogao izdvojiti niti jedan song jer su svi za moj ukus jako dobro napravljeni i izvedeni od strane mojih kolega. Kad bih nekoga posebno izdvajao ne bih bio iskren u prosuđivanju, svi su dali sve od sebe i jako sam ponosan na sve njih i njihovu volju trud i rad.

Zagrepčani ovaj mjuzikl mogu pogledati tijekom prosinca (10.12, 14.12, 17.12, 21.12, 22.12 i 23.12), no zbog velikog interesa u planu je i nekoliko siječanjskih izvedbi od kojih su prve planirane za 10. i 11. siječnja.

Više informacija pronađite na www.aplauz-teatar.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene