Više od 1300 plesača iz pet država, više od 400 koreografija, brojne radionice i plesni seminari, smijeh, veselje ali i pokoja suza, obilježili su predposljednji svjetski kvalifikacijski turnir DanceStar Croatia koji se proteklog vikenda održao u Zagrebu.


Zagrebački Hypo centar proteklog je vikenda ugostio više od 1300 talentiranih mladih plesača iz čak pet europskih država na DanceStar festivalu. Austrijski, bugarski, njemački, slovenski i hrvatski plesači predstavili su se kroz više od 400 koreografija, u četiri različite dobne skupine i brojne plesne kategorije poput baleta, jazza, akrobatskog i urbanog plesa, MTV stila, stepa i mjuzikla, a samo oni najbolji dobili su priliku predstaviti svoje umijeće na samoj završnici koja nas očekuje od 20. – 24. svibnja u porečkoj Plavoj laguni.

DanceStar Croatia: Zagreb je pretvoren u grad plesnog pokreta

Vezani članci Slika nije dostupna Festival DanceStar: Svjetske plesne boje stigle u Poreč Slika nije dostupna 'Hrvati pripadaju u nacije koje dobro plešu'

Smijeh, veselje, nevjerojatna atmosfera i podrška u natjecateljskoj dvorani, sjajne plesne koreografije i nastupi, ali i pokoja suza na licima plesača, obilježili su hrvatski DanceStar koji je pokazao da ples kao umjetnost itetako živi i da se višegodišnji trud, rad ali i brojna odricanja ovih mladih ljudi i plesnih enutzijasta višestruko isplate.

Svjetsko natjecanje DanceStar oduševio je svjetsku plesnu legendu, jedinstvenog i neponovljivog baletana i koreografa Milka Šparembleka koji se nimalo ne boji za budućnost hrvatske plesne umjetnosti nakon sudjelovanja i pažljivog proučavanja natjecatelja sa sudačkog stola DanceStara. Plesno natjecanje u Zagrebu nisu propustili ni glazbenica Zdenka Kovačiček, plesna legenda Almira Osmanović, glazbenice i glumice Renata Sabljak i Danijela Pintarić,... te mnogi drugi.

DanceStar kvalifikacijska natjecanja nakon Hrvatske sele se u Brazil i Austriju. U Brazil je otputovao i naš plesač i koreograf Igor Barberić koji će biti dio stručnog suda ali koji je za sve južnoameričke plesače pripremio i nekoliko zanimljivih plesnih radionica.

Plesni festival DanceStar jedinstveni su i visoko profesionalni turniri koji plesačima i plesnim školama omogućuju predstavljanje pred priznatim svjetskim sucima i plesnim pedagozima, a pod budnim okom Međunarodne plesne udruge ESDU (European Dance Union), jedne od najvećih plesnih organizacija u svijetu. Svake se godine na DanceStar prijavi više od 50.000 svjetskih plesača, a natjecanja za veliko porečko finale započela su još u listopadu prošle godine u Južnoj Africi, Njemačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj i Italiji.

Ovogodišnji program završnog festivala u Laguni Poreč koji traje od 20. – 24. svibnja 2015. obogaćen je dodatnim aktivnostima i iznenađenjima koja će oduševiti brojne posjetitelje i sudionike ovoga prestižnoga događanja. U okviru festivala DanceStar i ove će se godine održati veliko međunarodno finale u plesu DanceStar Finals – World Dance Masters 2015. posebno atraktivno za gledatelje ali i sve ljubitelje plesa.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook