Mile Kekin, Lada Furlan Zaborac i Hrvoje Horvat predstavili "Born to Run" i "Chapter and Verse", a interes za ova dva izdanja je sjajan.


Prva naklada dugoiščekivane autobiografije Brucea Springsteena "Born to Run" prevedene na hrvatski je već rasprodana i otisnuta je nova. CD "Chapter and Verse" koji prati autobiografiju također je bio najprodavaniji strani album u Hrvatskoj već u prvih desetak dana prodaje, a interes za ova dva izdanja je i dalje sjajan pa su još uvijek u vrhu među najprodavanijim izdanima.

Promocija autobiografije Brucea Springsteena "Born to Run" (Foto: Anita Nađ)

Bio je to svakako razlog da se knjiga i CD još jednom predstave obožavateljima i publici na Interliberu koji je počeo danas. Dojmove o knjizi i Springsteenu podijelili su danas na promociji posebnog paketa (knjiga + CD za 209 kuna) i posebni gosti: Mile Kekin (Hladno Pivo), Lada Furlan Zaborac (suprevoditeljica knjige i basistica frupe The Bambi Molesters", glazbeni kritičar Hrvoje Horvat te Branko Komljenović, direktor Menarta te urednica hrvatskog izdanja autobiografije Adriana Piteša.

Promocija autobiografije Brucea Springsteena "Born to Run" (Foto: Anita Nađ)

„Za jednog od najpoznatijih glazbenika na svijetu o kojem se godišnje objavi mnogo knjiga, bilo je pitanje može li njegova autobiografija donijeti nešto krucijalno novo. Na literarnoj razini, knjiga je briljantno napisana, otkriva mnoge detalje iz njegovog prefesionalnog i privatnog života za koje donedavno nismo ni znali: primjerice odnosi u obitelji i odnosi u E Street Bandu.“, rekao je Hrvoje Horvat koji godinama prati Springsteenov diskografski rad i koncerte diljem svijeta.

Promocija autobiografije Brucea Springsteena "Born to Run" (Foto: Anita Nađ)

Glazbenik Mile Kekin (Hladno Pivo), također je oduševljen autobiografijom slavnog glazbenika kojeg je već nekoliko puta gledao uživo na koncertima. Među ostalim, dojmilo ga se što Bruce Springsteen u biografiji nije otkrio samo pozitivne i lijepe stvari iz svoje karijere.

Promocija autobiografije Brucea Springsteena "Born to Run" (Foto: Anita Nađ)

„Čitajući knjigu otkrio sam da sve bendove muče isti problemi, međuljudski odnosi i suradnja s puno ljudi unutar benda. No, mislim da će knjiga biti zanimljiva i ljudima koji nisu glazbenici jer lijepo opisuje prve dane rock and rolla.“ Lada Furlan Zaborac uživala je, kaže, čitajući i prevodeći knjigu: „Jako mi se svidio trenutak kad on odluči biti samo glazbenik i sve uloži u to. Za to treba imati hrabrosti. Što se prijevoda tiče, bila mi je jedino frka kad sam shvatila da prijevod odobrava Bruce Springsteen. No sve je prošlo super!“