Pogledajte

Miki Manojlović stigao na Vukovar film festival!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sinoć su u Vukovaru prikazana dva naslova iz glavne konkurencije: novi film Filipa Šovagovića, Visoka modna napetost te pobjednik Berlina, rumunjski Poza djeteta.

Redatelj Šovagović je s glavnim glumcem Goranom Navojcem pozdravio vukovarsku publiku, rekavši kako mu je bilo prirodno raditi film na otoku s obzorom da je ljeta dugo provodio na Šolti odakle vuče korjene.

Pogledaj i ovo showbuzz 10. VUKOVAR FILM FESTIVAL Ministar kulture Zlatko Hasanbegović otvorio festival kritizirajući HAVC

U Vukovar je sinoć stigao proslavljeni srpski glumac Miki Manojlović, član ovogodišnjeg žirija. Skupa sa Đelom Hadžiselimovićem i Brankom Šomenom on će odlučivati o ovogodišnjim najboljim naslovima podunavske kategorije.

Današnji dan nudi pregršt dnevnih filmskih poslastica od kojih izdvajamo: nagrađivani film Biutiful, Alejandra Gonzalesa Innaritua u sklopu programa Najbolje sa Vukovara, na programu u kinu Borovo od 14h.
Norveško danski Kon-tiki- Sedmorica protvi Pacifika, film nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma o doživljajima poznatog pustolova Thora Heyerdhala na programu u kinu Borovo od 17h.
Od dokumentarne konkurencije na programu su: veselo-gorka priča o dvoje Roma koji si život uljepšavaju pjevajući šlagere i obožavajući šlager pjevače u filmu Zvončići sreće.
  Hrvatski U braku sa Švicarcem, redatelja Arsena Oremovića, o strašnim egzistencijalnim sudbama ljudi koji su nažalost podigli kredite u švicarskim francima.

Večernje projekcije konačno sele na unaprijed dogovorene lokacije – Terasu agencije za vodne putove gdje navečer gostuje film Danisa Tanovića- Epizoda u životu berača željeza, s glavnim glumcem Nazifom Mujkićem koji predstavlja film. Mujkić je inače dobitnik nagrade za najboljeg glumca na Berlin film festivalu.

Za kraj večeri u Perivoj dvorca Eltz prikazujemo novi film Woodyja Allena- Blue Jasmine, s oskarovkom Cate Blanchett u glavnoj ulozi.

Zaljubljenici u kontroverzne rockere Let3, moći će đipati do dugo u noć u KINOTV party zoni festivala- beach baru Danube gardens, koncert počinje u 23.30 a ulaz je besplatan!

Sutra, 31.08. u 19.00h u Gradskoj knjižnici Vukovar održava se predstavljanje knjige Branka Šomena, „Povijest slobodnog zidarstva u Hrvatskoj“.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene