Novo izdanje

Meritas ima unikatan album u Hrvatskoj i svijetu - GLE!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ovog vikenda u zagrebačkoj galeriji Velvet, održana je promocija novog albuma 'Gle!' grupe Meritas.

U intimnoj atmosferi izmiješanoj suradnicima, publikom i predstavnicima medija, Anita i Meri uvele su nas u svoj svijet. Album na koji se čekalo nekoliko godina, predstavljen je malim unplugged koncertom.

Pogledaj i ovo Naslovnica albuma Celuloza "celuloza" Aprililili? Hvaljeni domaći bend nakon dugih 11 godina diskografske stanke objavio novi album

Svi posjetitelji imali su priliku uzeti u ruke novi album, jedinstven, osim sadržajem, i po svom fizičkom izdanju čiji dizajn potpisuju Kreativne Ovčice. Predivna drvena kutija koja imitira okvir za fotografije posebna je po tome što je unikatna u Hrvatskoj, a koliko je poznato - i u svijetu.

Bezuvjetna ljubav u novom spotu grupe Meritas!

Iako na isti, pažljiv i dostojanstven način, prilaze svakom svom albumu, na ovom su prizvale još jedan izazov - u stvaranje albuma “Gle!” krenule su s novim suradnicima što je velika novost u njihovom procesu rada. Oduvijek prepoznajući i poštujući vještinu i talent, s velikim zadovoljstvom su i na ovom albumu iskazale dobrodošlicu dugogodišnjim suradnicama Ines Prajo i Arjani Kunštek koje potpisuju sve stihove na albumu, osim one na pjesmi “S tobom tišina” čiji je autor Aljoša Šerić. Tijekom par proteklih godina stvaranja albuma „Gle!“, prepustile su se i novim imenima u producentskim ulogama i to Pavlu Miholjeviću i Juri Ferini iz grupe Svadbas, te Lukyju.

U ove dvije godine, Anita i Meri, uvodile su nas u ovaj album predstavljajući pjesme “Budi blizu” u suradnji s Dejanom Oreškovićem, “Još jednom” koja je najavila film Igora Mirkovića “Noćni brodovi” i na kraju s “Umjesto isprike” i “S tobom tišina” koje je na osebujan način vizualizirala Mare Milin.

'S ovim albumom posjetile smo more, uživale u suncu, dočekale kišu i snijeg. Dozvolile smo si raznolikost i dovele se do granica onoga koliko se može dati u stvaranju svojih zamisli. Nekoliko pjesama na albumu uzele su baš sve od nas. Kroz njih i s njima ostvarujemo želju za progovaranje, opisivanjem strasti i ljubavi na način tako lijep kao što je to ovaj putem nota. Volimo zrelost koju osjećamo. Kao da je sve još intenzivnije na jedan ozbiljniji način. Čudesni su svi ti zapisi, sve te crtice koje pamtimo i talenti koji su se spojili kako bi postao “Gle!”', komentiraju Meritas.

“Gle!” je album koji apostrofira prepoznatljivost grupe Meritas, i to kroz raskoš Anitinih i Merinih kompozicija, ali i njihovu snažnu i dojmljivu interpretaciju koja poput rijetkog začina podcrtava njihov glazbeni izričaj.

Popis pjesama na albumu:

- Umjesto isprike -
- Još jednom -
- Odlazak -
- Unatrag -
- S tobom tišina -
- Gle -
- Igračka -
- Budi blizu -
- Ples -
- Još jednom (verzija iz filma 'Noćni brodovi') -
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene