7. studenog

Meritas ima prvi klupski koncert albuma 'Gle!' u Vintage Industrial Baru

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Čudo koje se dogodi onda kada svojim umijećem uspijevaš iskazati osjećaj i pretopiti ga u razumljivo i drugima, nešto je što valja cijeniti i čuvati. Valja to izreći.

Upravo tako učinila je i Anita Valo skladajući pjesmu „Odlazak“, koja se nalazi na novom, petom albumu 'Gle!' grupe Meritas - uhvatila je samu sebe, oblikovala unutrašnjost i pustila je van… Svojom sugestivnom interpretacijom dostojanstveno nam otvara vrata svijeta koji je i intiman, bolan i nedokučiv. Zrelost u njenom glasu koja vodi kroz prelijepe hodnike odsviranog, preklapa se s utješnom bojom istog, kojom nas istovremeno i smiruje…

Pogledaj i ovo Irena Žilić (Foto: PR) iznenađenje Meritas otkrile tko im je posebna gošća na koncertu u Saxu 7. ožujka

Lucina nova melankolija u boji - glas koji osvaja

'Kao da sam odlukom da objavim ovu pjesmu te kroz glazbu, stihove i samim trenutkom koji sam uhvatila dok sam je pjevala, zapravo sve rekla onome tko mi nešto znači. Najvažnije mi je bilo prenijeti emociju koju sam imala dok sam je skladala i da sve što nadalje snimimo samo prati i podcrtava taj osjećaj.' - rekla je Anita.
Video spot za pjesmu „Odlazak“, čija je glavna protagonistica akademska glumica Marija Tadić.

'Nakon suradnje s Marijom iza kamere na video broju za našu pjesmu „Budi blizu“, priželjkivale smo trenutak u kojem će Marija ponovno stati ispred kamere u jednoj od naših pjesama. U dnevniku jednog lijepog izleta, kroz isječke toga dana u vremenu koje ostaje za nama, divna Marija utjelovila je sjetu i sreću… Osjećamo se povlaštene raditi s takvom ekipom. Veliko hvala Mariji, Mari, Maidi, Saši, Miji i dragom društvu u Metlici…', Meri Jaman o suradnji u novom video spotu.

 

Producenti pjesme su Meritas, Pavle Miholjević i Jura Ferina (Svadbas), a za pred produkciju zaslužan je Luky. Stihovi koje potpisuje Ines Prajo, njihova dugogodišnja pratiteljica kroz riječi, pogađa slike svega onoga što su Anita i Meri zamislile zaokružujući ovu pjesmu u svoje novo djelo predstavljajući ga kao aktualan singl. Režiju i kameru za video broj potpisuje Mare Milin, dok je za montažu zaslužna Maida Srabović. Saša Joković ostavio je trag kao vizažist, a za frizure se pobrinuo Mijo Majhen. „Odlazak“ je još jedna pjesma zbog koje morate zastati i zagledati se negdje u daljinu, osluhnuti sebe i nastaviti dalje…

U očekivanju zagrebačkog koncerta grupe Meritas u Vintage Industrial Baru ovog petka, 7. 11, kada će uz mladu kantautoricu Luce održati prvi klupski nastup nakon dugo vremena.

ODLAZAK

Sad mirno ostavi me tu, na podu, nalik djetetu
Rukavom skupljam prašinu, u svome žutom džemperu
U tvoj se korak uvlačim, u tvoju kožu oblačim
Da shvatim i da prihvatim, da sebi sebe oprostim
Pada mrak, odlazak
Nevidljiv netko zna, vrata nam otvara i zatvara
U svoju vlas pretvori me, u kruh i koru naranče
I negdje opet stvori me, kad nikog drugog ne bude
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene