12. studenog

Max i Iggor Cavalera stižu u Tvornicu kulture

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Max i Iggor Cavalera, osnivači Sepulture stižu u Tvornicu kulture 12. studenog u sklopu “Return To Roots” turneje na kojoj sviraju kompletan album “Roots” i ostale najvažnije pjesme kultnog brazilskog benda.

“Roots” je šesto studijsko izdanje Sepulture i, s povijesnim odmakom od točno 20 godina, jedan od najvećih i najvažnijih metal albuma u povijesti.

Pogledaj i ovo showbuzz Vesela mama J. Lo navukla pregaču i pokazala svoje umijeće kuhanja!

Nastao tri godine nakon prethodnika, “Chaos A.D.”, pod producentskom palicom velikog Rossa Robinsona album je donio moćnu mješavinu metala i originalnih zvukova Brazila (ponajviše perkusija) izvučenih iz najzabačenijih kuteva Amazonske prašume.

Ovo progresivno remek djelo teme je vuklo iz brazilske politike i kulture, a uz bend kreirali su ga i indijanci iz plemena Xavante te glazbenici poput Jonathana Davisa (Korn), Mikea Pattona (Faith No More), DJ Lethala (Limp Bizkit, House Of Pain), Davida Silverie (Korn) i Carlinhosa Browna, a u konačnici je prodan u nevjerojatnih dva milijuna primjeraka.

“Roots” je ujedno i posljednji materijal Sepulture na kojem je radio osnivač i vokal Max Cavalera koji je krajem 1996. napustio bend, osnovao Soulfly, ali i zahladio odnose s bratom Iggorom. Iggor je ostao član Sepulture do 2007. godine nakon čega odlazi, ali i ponovo pronalazi zajednički jezik s Maxom.

Turneja “Return To Roots” po prvi put u Hrvatsku dovodi Max & Iggor Cavalera kombinaciju koja će, uz kompletan kultni album, izvesti i ostale najveće skladbe Sepulture.

Ulaznice u pretprodaji iznose 100 kn, a na dan koncerta će iznositi 120 kn.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene