Mateo pilat je mladi i talentirani istarski glazbenik koji je na ovogodišnjem Splitskom festivalu oduševio novom pjesmom 'Gelosia'.


Mateo Pilat, mladi i talentirani istarski glazbenik, za svoj je novi singl "Gelosia" okupio iskusnu ekipu autora, a rezultat suradnje lijepa je mediteranska pjesma, čvrstog, urbanog zvuka. Autorice Ines Prajo i Arijana Kunštek, zajedno s producentom Dejanom Oreškovićem uspjele su, u najboljem svjetlu, istaknuti Mateov raskošan vokal i sigurnu interpretaciju, a pjesma je predstavljena na ovogodišnjem Splitskom festivalu.

Mateo Pilat (Foto: PR)

"Gelosia" je pjesma koja govori o emociji od koje svi želimo pobjeći, ali nas ona na ovaj ili onaj način uvijek vreba iz nekog skrivenog kutka, baca nam rukavicu i tjera u ring. To je skoro neprekidna, iscrpljujuća borba između nas kakvi uistinu jesmo i želimo biti i nekih neprepoznatljivih, izmijenjenih nas koji, poneseni krivim emocijama gledamo čitav svijet kroz iskrivljena zrcala“, rekao je Mateo o pjesmi.


Za pjesmu je snimljen i videospot čiju režiju potpisuje Boris Sekulić, dok je za kameru bio zadužen Igor Miličić, a o samom je snimanju Mateo imao samo pozitivne komentare: "Neka nova energija dogodila se i na snimanju spota, bilo je prekrasno raditi i družiti se s redateljem Borisom Sekulićem, snimateljem Igorom i mojom partnericom u spotu, Chiarom. Snimali smo u Istri koja je sama po sebi čudesna, pa iako je kiša na samom snimanju stalno prkosila ništa nas nije oneraspoložilo niti ometalo. Zahvaljujući toj fantastičnoj ekipi s lakoćom sam ležao na motovunskoj uličici dok su se po meni bukvalno slapovi slijevali s neba. Ne sjećam se takvog nevremena! Svejedno smo uživali i prekrasan je osjećaj imati oko sebe takve ljude."

Mateo Pilat (Foto: PR)