Kazališno postavljena pozornica okrenuta prema tribinama, osigurala je da nešto manje od pet stotina posjetitelja vidi svaki detalj radnje novonastale glazbene komedije “Maratonovih 10” kojoj su autori Olja Dešić i David Petrović

Galerija


U Centru Zamet, 27.5.2018. u 20 sati uspješno je održan poklon-spektakl tečajeva Studio Maraton povodom desete godišnjice tečajeva, besplatan za posjetitelje.

PR
PR

Vezani članci Zlatko Hasanbegović (Foto:Dnevnik.hr) Hasanbegović "prepoznao" autoritet: "Molim vas višednevnu stanku kako bismo se konzultirali s Jelenom Veljačom" Splitski polumaraton (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Splićani i njihovi gosti trčali su polumaraton: ''Prvi put sam uz tako jaku buru trčao''

Kazališno postavljena pozornica okrenuta prema tribinama, osigurala je da nešto manje od pet stotina posjetitelja vidi svaki detalj radnje novonastale glazbene komedije “Maratonovih 10” kojoj su autori Olja Dešić i David Petrović. Uz njih, u autorskom je timu i koreografkinja Martina Hrlić Rogić.Predstavu su režirali Olja Dešić i Elena Brumini.

PR
PR

Živopisnu kostimografiju, rekvizite i šminku osmislila je Altea Perić, a u predstavi su korišteni dijelovi scenografija iz drugih predstava Maratona, drugih autora: Sušak, Sušak (Damir Šegota) te Magic Musical (Nisa Hrvatin Petrović). Rasvjetu i ton, uz pomoć ekipe dBoki producirali su i vodili sami Maratonci, Matko Basara i Matko Margan.

Mentori koji su u raznim sekcijama (instrumentalisti, pjevači, glumci, plesači) doveli svoje polaznike do cilja su: Nataša Tonković, Žanil Tataj – Žak, Zvonimir Radišić, Branimir Gazdik, Martina Hrlić, Elena Brumini, David Petrović i Olja Dešić.

Neki od njih bili su i u ulozi simpatične komisije u maniri Man in Black.

Prije samog početka, glas je najavio nastup Davida Petrovića i Aleksa Đakovića s isječkom iz komedije “Dnevnik nogometaša”, uz simpatičnu opasku “da udaramo u loptu a ne u bubanj i gitare ova bi dvorana vjerojatno bila popunjena”. No bilo je ljudi dovoljno i bilo je veselo!

Fenomenalna Mia Negovetić odigrala je svoju prvu komičnu ulogu stroge čuvarice “zatvora”, Babe Đenfix, nasmijala publiku do suza, a izmamila i one druge suze u trenu kad se iz “ružnog pačeta” pretvorila u labuda, odnosno “Miu Negovetić”. Odlična ideja – dobrovoljni zatvor iz kojeg nitko ne želi otići, uz Babu koja, stoga što u sebi skriva velike talente, čim netko pokaže talent izbaci ga iz zatvora.

Uz pregršt glazbenih citata velikih hitova i glazbeno scenskih izvedbi, uz vrhunsko svjetlo i ton, ovaj show je bio potpun doživlja, pravi poklon građanima Rijeke.
A publika je to prepoznala i više puta pokazala svoje zadovoljstvo, pa i oduševljenje.