Maja Posavec (FOTO: PR)
Maja Posavec (FOTO: PR)

"Kada možemo pred nekom osobom skinuti sve maske i biti onakvi kakvi tog trena jesmo, e , to je za mene najljepši dio dana", ističe Maja Posavec.


Maja Posavec s pjesmom 'Budi jak' najavljuje solističku karijeru. Nagrađivana umjetnica koja ističe kako je glazba njezin poziv, pjevanje njezin medij, a gluma igra, nakon niza godina provedenih u poznatoj grupi Detour, kao lead vokal i koautorica, odlučila je zaploviti samostalnim vodama.

'Sretna sam jer je došlo vrijeme u kojem sam potpuno posvećena samostalnom albumu, na kojem radim već nekoliko godina. U Detouru sam bila zaštićena okriljem benda. Uživala sam u toj sigurnosti, kroz nju sam učila i rasla, i beskrajno sam zahvalna na toj prilici. Sada imam potrebu da s publikom podijelim nešto što je samo moje, dio mog intimnog i kreativnog svijeta. Zato je ovo velik i važan korak za mene jer prvi put stojim iza nečega sama. Veselim se radu sa glazbenicima, radu u studiju, ali iskreno, najviše koncertima i susretu s publikom."

OVDJE pogledajte nevjerojatnu baku koja je zasjenila Lanu Jurčević.

'Budi jak', pjesma koju autorski potpisuje Maja, a aranžman i produkciju Tomislav Franjo Šušak, nametnula se kao prvi singl sasvim slučajno. Prema Majinim riječima radi se o pjesmi koja je nastala tek nedavno: ''Budi jak' napisala sam prije par mjeseci i to ju čini najmlađom pjesmom među pjesmama koje planiram objaviti na albumu. Samim time je i nekako najhrabrija, i zato mi je drago da upravo s njom najavljujem svoj novi početak. Ona govori o čovjekovoj potrebi da se uklopi u društvo. Svijet u kojem živimo je pun zakonitosti na koje pristajemo da bismo se uklopili, i svi imamo razne maske, svaka za neku prigodu. Kada možemo pred nekom osobom skinuti sve maske i biti onakvi kakvi tog trena jesmo, e , to je za mene najljepši dio dana," ističe Maja.

Pjesmu prati video broj u režiji Luke Nižetića koji je prema ideji same autorice napravio artistički i ekspresivni uradak u kojem su uloge odigrali Majine kolege Silvio Vovk, Damir Poljičak, Mladen Vasary i Katarina Bistrović-Darvaš a uz podršku mačevalačkog kluba 'Rapir': “Najviše volim raditi s umjetnicima koji imaju viziju svoje pjesme, kako je bilo u ovom slučaju s Majom. U jedno popodne smo sve posložili, snimanje je prošlo vrlo glatko jer raditi s Majom ispred kamere je vrlo inspiratvno jer se radi o maštovitoj i autentičnoj umjetnici,“ zaključuje Luka.

Maja Posavec (FOTO: PR)