Ova sjetna, melankolična pjesma koja prodire do najdubljih emocija vrlo brzo privući pažnju širokog kruga slušatelja.


Luka Nižetić nam donosi novi singl, pjesmu pod imenom 'Kad tuga umiri proljeće' koju autorski potpisuje Aljoša Šerić. Ovo nije prvi put da su njih dvojica udružili snage a o svemu tome Luka govori: 'Volim Aljoševu introspekciju, njegove slikovite tekstove i ljepotu melodije. Ne komuniciramo na svakodnevnoj bazi ali kada se nađemo i popijemo koju otvorimo si dušu i upustimo u cjelonoćni razgovor koji nas je evo već drugi put doveo do suradnje.

Prvi put se dogodilo 'Obećanje' a slično sam reagirao i na ovu najnoviju gdje mi je bilo dovoljno čuti par početnih taktova da bi se prepoznao u pjesmi.' Tako su se zvijezde ponovno posložile i ovaj nespojivi dvojac doveli na isto glazbeno crtovlje o čemu je rekao po koju i sam autor: 'Ponekad mi se dogodi pjesma koja grca u balkanskoj tuzi, konkretno ova u slavonskoj, Luka kuži taj senzibilitet i iznio je pjesmu točno onako kako treba, kužimo se nas dvojica i siguran sam da ovo nije zadnja suradnja.'

Ono što je također sigurno je da će ova sjetna, melankolična, duboka, tusta pjesma koja prodire do najdubljih emocija vrlo brzo privući pažnju širokog kruga slušatelja. Možda je tomu i razlog što nam ju Luka donosi u dvostrukom aranžmanskom pakovanju. Naime, svoju novu baladu u ritmu valcera istovremeno će predstavit u puhačkoj verziji iza koje stoji aranžer i producent David Vurdelja - Babydooks, te u tamburaškoj gdje je ugostio tamburaški sastav 'Tamburaši za dušu'. Prema aranžmanskoj ideji Aljoše Šerića i njihovog člana Ivice Plivelića koji potpisuje produkciju snimili su verziju u maniri starogradskih napjeva što je i bilo za očekivati budući njeguju tradicionalnu i folklornu glazbu izvodeći je na instrumentima od kojih je većina starija od 50 godina. Nakon suradnji s klapama i romskim puhačima Kočani orkestar Luka po prvi put koketira s tamburicom 'Volim eksperimentirati i samo je bilo pitanje vremena kada ću se upustiti u ovakvu avanturu. Ima nešto magično u tom vapaju slavonskih žica, ponesete u neka stanja pa očekujem da će ju i publika slično doživjeti. Opet i ova Babydooksova puhačka verzija je suluda, iščašena, uzburkana i divlja, podmuklo te isprovocira da podivljaš.'

Obe verzije su dobile i svoje prateće video brojeve. Dok je tamburaška snimljena u formi 'one take' odnosno jednog kadra, bez velikih intervencija redatelja Jakše Jukice, druga puhačka je pravi mali film gdje se iza kamere našla redateljica Antoneta Alamat Kusijanović poznatija po radu s grupom Silente koju je jedno rođendansko slavlje dovelo do Luke i same suradnje: 'Proljeće je metafora za ljubav u svojoj punini, najvećoj snazi. Cijela pjesma govori o prirodi u nama. Svaka priča je u osnovi “boy meets girl”, sve ostalo su varijacije na temu. U ovoj pjesmi su mi bila bitna dva elementa, burnost emocije koja kroz glazbu konstantno eskalira, a istovremeno s njom eskaliraju i bolni elementi. Doživjela sam to kao gradaciju strasti, ali proporcijalno i neke težine. Pjesma je o odlasku iz ljubavi koja je u svom punom cvatu ali prefatalna da bi opstala. Volim Lukinu energiju koji je istovremeno jako senzibilan i jako fatalan, zapravo mislim da mu ova pjesma najviše o njemu govori'.

U spotu je glavna uloga pripala Nataši Janjić koju s Lukom veže dugogodišnje prijateljstvo, a kako joj je ovo već drugi put da se pojavljuje u njegovom video broju već se šali da moraju odraditi još jedan kako bi kompletirali trilogiju 'Imam osjećaj da Luka za svaku svoju posebnu pjesmu vidi mene u priči. Nas dvoje odlično se slažemo, imamo neko svoje interno razumijevanje i volimo igrati dramatičan glumački par u toj igranoj formi, koja je za nas poput kratkog filma.' Kad tuga umiri proljeće' predivna je pjesma, raskošna i vrlo emotivna.' zaključila je poznata glumica.