Mlada zvijezda

Lucina nova melankolija u boji - glas koji osvaja

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Posljednjih nekoliko mjeseci domaća glazbena scena šuška o novoj, mladoj nadi, Luce.

Nakon što je krajem svibnja objavila svoj prvi službeni singl „Možda mi“, ovu šarmantnu kantautoricu ne prestaju obasipati komplimenti sa svih strana i u svim oblicima. Osim što nevjerojatnom lakoćom osvaja brojnu publiku, Luce je već u samom startu dobila priznanje mnogih glazbenih stručnjaka, a poziv da svojim nastupom bude dio ovogodišnjih Runjićevih večeri samo je jedan od dokaza u nizu.
Pjesma „Možda mi“, koja je ujedno početak Lucine glazbene afirmacije, u kratkom je roku osvojila velik broj slušatelja priskrbivši joj mnoge pozitivne komentare i od strane struke:

Pogledaj i ovo Božićne čestitke - 4 Sretan Božić svima! Domaće zvijezde poželjele su vam sve najbolje za blagdane: Pogledajte video koji će vas oraspoložiti!

'Prekrasan glas djevojke pred vratima uspjeha...Decentno, fino i uhu ugodno. ( D.J./Rolling Stone Hrvatska)'

'Bojom i čistoćom glasa zadivila je mnoge. Iako snažan alt, s lakoćom dotiče visine, a krasi ju fina vokalna „masnoća“ i topao, pa gotovo country, prizvuk. ' (Sound Report)

'Ponudila je glazbeno štivo koje smo nalazili kod Arsena, Cohen ili Van Morrisona!...A to je, moramo se složit, dobar trag, dobro uporište i dobro polazište.' (HR Split)

'Vjerojatno biste na prvu preokrenuli očima kad čujete da je usporeðuju s multitalentiranom Adele, ali, vjerovali ili ne, imaju jako dobre razloge i, jednostavno, morate se i sami uvjeriti u to.' (Glas Slavonije).

Luce oduševila glazbene kritičare!

Nakon što je svojim prvim singlom „Možda mi“ samo na stranicama Youtubea privukla 60 000 pogleda, Luce nam spremno donosi svoj novi singl. Prekrasna melodija pjesme „Sama ostajem“ paralelno dobiva i svoj videospot vrlo jednostavnog, ali originalnog sadržaja. U stvaranju glazbe i teksta Luci je pomogao glazbenik Vinko Ergotić, dok se za aranžman nove Lucine pjesme pobrinuo Zvonimir Dusper Dus. Pjesmu je kroz zanimljive slike u video spot pretočio redatelj Jakša Jukica.

Za novu pjesmu Luce ističe: 'Ova melankolična i molska pjesma nastala je u suradnji s Vinkom Ergotićem s kojim zajednički potpisujem glazbu i tekst. Svojim prizvukom asocira na neke skladbe minulih vremena, evocirajući emocije i uspomene kojih se možemo prisjetiti, ali ih nikada vratiti.'

Luce se našla i na listi hrvatskih glazbenika koje morate čuti, a mnogi je prozivaju novom hrvatskom glazbenom nadom. Iza nje je i prvi nastup na Runjićevim večerima, te zapažen akustični polusatni koncert u Malom pogonu Tvornice održanom u sklopu promocije novog albuma Sare Renar.

Sljedeći nastup na kojem imate priliku uživo čuti kantautoricu čije vrijeme tek dolazi bit će 07.11. u Vintage baru, gdje Luce nastupa kao gost grupe Meritas.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

http://dnevnik.hr/showbuzz/clubzone/luce-odusevila-glazbene-kriticare---353780.html

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene