Novi nastupi

Luce oduševila glazbene kritičare!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Krajem svibnja mlada kantautorica LUCE javnosti se predstavila s pjesmom 'Možda mi' i jednostavno svojim glasom i izričajem ostavila javnost bez daha.

50 000 pogleda na stranicama Youtubea, uskoro nakon toga, dodatno je potvrdilo oduševljenje publike Lucinom prvom pjesmom. Za svoj debitantski singl sama potpisuje glazbu, dok iza teksta stoji renomirana Ines Prajo, poznatija po suradnji s grupom Meritas, Massimom i Jelenom Radan, dok je za aranžman i produkciju zaslužan Zvonimir Dusper - Dus.

Pogledaj i ovo Božićne čestitke - 4 Sretan Božić svima! Domaće zvijezde poželjele su vam sve najbolje za blagdane: Pogledajte video koji će vas oraspoložiti!

Sluša se LUCE... Prva pjesma mlade kantautorice 'Možda mi'

Pjesma, koja je ujedno i početak njezine glazbene afirmacije, u kratkom je roku osvojila veliki broj slušatelja, uz visoke pozicije na domaćim radijskim top listama, nakon čega su uslijedili i mnogi pozitivni komentari:

'Prekrasan glas djevojke pred vratima uspjeha... Decentno, fino i uhu ugodno.' (D.J./Rolling Stone Hrvatska)

'Bojom i čistoćom glasa zadivila je mnoge. Iako snažan alt, s lakoćom dotiče visine, a krasi ju fina vokalna „masnoća“ i topao, pa gotovo country, prizvuk. ' (Sound Report)

'Ponudila je glazbeno štivo koje smo nalazili kod Arsena, Cohena ili Van Morrisona!... A to je, moramo se složit, dobar trag, dobro uporište i dobro polazište.' (HR Split)

'Vjerojatno biste na prvu preokrenuli očima kad čujete da je uspoređuju s multitalentiranom Adele, ali, vjerovali ili ne, imaju jako dobre razloge i, jednostavno, morate se i sami uvjeriti u to.' (Glas Slavonije)

LUCE je jednostavna, skromna, naoko povučena, a opet energična dvadesetšestogodišnjakinja, diplomirani enolog koja se, kako sama kaže, hobistički oduvijek bavila pjevanjem, ali je tek nedavno shvatila kako je to ono na čemu uistinu želi ozbiljno raditi. Njezina moćna, ali opet melankolična vokalna interpretacija, prema komentarima na njenom službenom Youtube kanalu, dovodi slušatelje do rubnih emocija. I sama je malo zatečena svime onime što se oko nje događa posljednjih mjeseci i reakcijama koje je među ljudima pobudila pjesma 'Možda mi'. No, ne prepuštajući ništa slučaju, u studiju marljivo radi na svom albumu prvijencu na kojem će se, uz njen autorski rukopis, naći i pjesme drugih autora, među kojima i jedna od Aljoše Šerića.

Već početkom listopada predstavit će svoj drugi singl za kojeg kaže: 'Ova melankolična i molska pjesma, koju ću imati prilike premijerno predstaviti 26.09. u Tvornici u sklopu koncertne promocije albuma moje kolegice Sare Renar, nastala je u suradnji s Vinkom Ergotićem gdje udruženim snagama potpisujemo glazbu i tekst, a koja se stilski i žanrovski naslanja na 'Možda mi'. Svojim prizvukom asocira na neke skladbe minulih vremena, evocirajući emocije i uspomene kojih se možemo prisjetiti ali ih nikad vratiti. Ovom prilikom se zahvaljujem Sari Renar , čiji rad iznimno cijenim, što me pozvala da budem uvod u njezinu koncertnu promociju albuma i sigurna sam kako će to biti večer iskrenih ženskih emocija.'

Lucu nakon ovotjednog gostovanja na koncertu Sare Renar očekuje snimanje video broja za nadolazeći drugi službeni singl, a također je čeka i put u Split, te nastup na ovogodišnjim jubilarnim desetim po redu Runjićevim večerima gdje će se naći u društvu renomiranijih imena poput Urbana, Josipe Lisac, Nine Badrić i mnogih drugih. 'Proteklih godina redovito sam pratila ovo glazbeno događanje koje je uvijek pružalo zanimljive prepjeve predivnih pjesama iz opusa gospodina Runjića. Hvala organizatorima što su me pozvali i što ću imati prilike dijeliti pozornicu s nekim od svojih idola kao što su Josipa Lisac i Urban.' zaključuje Luce.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene