Na petom po redu Yammatovu, u zagrebačkoj Laubi održan je jedinstveni glazbeno-društveni događaja uz premijerni nastup grupe Heaven 17.

Galerija


Heaven 17 su rodonačelnici britanskog elektro zvuka i kumove šefildske glazbene scene, no nositelji večeri su došli izravno iz R'n'R Hall of Fame - The Pretenders, predvođeni prvom damom rocka Chrissie Hynde!

Vezani članci Požar u Gotovčevoj ulici kod Kvatrića - 1 Gorjelo osam stanova i potkrovlje zgrade kod Kvatrića, vatrogasci uspjeli obuzdati vatrenu stihiju: "Požar se brzo širio..." Zagreb zatrpan smećem - 5 Otpad i dalje vruća tema u Zagrebu, a odvoz samo što nije poskupio: Prijeti li građanima još veći kaos?

The Pretenders svih ovih desetljeća, nepokolebljivo, ali uporno i tvrdoglavo s lakoćom prelaze most između punka, novog vala i pop glazbe kao niti jedan drugi bend, sa žanrovski definiranim pjesmama poput 'I’ll Stand By You', 'My Baby', '2000 Miles', 'Kid', 'Back On The Chain Gang', 'Brass In Pocket', 'Don’t Get Me Wrong', 'If There Was A Man', 'Holy Commotion' i 'Let’s Get Lost', spomenimo samo neke.

Neke od tih hitova mogla je čuti i zagrebačka publika koja ih je dočekala s oduševljenjem.

Heaven 17 su ovdje za njihovu generaciju da se prisjeti i novu generaciju da nauči, doživi i uvjeri se kojom snagom i autentičnošću a istovremeno suvremenošću izvode pjesme koje glazbu čine jednako energičnom danas kao i 1981. godine. U Laubi su nastupili u sklopu svoje ‘40th Anniversary Greatest Hits’ turneje.

Prije i nakon koncerata za dobru glazbu za DJ pultom pobirnuli su se Dino Milić i SMS Deutsch.

Yammatovo je tako nastavilo uspješan niz pamtljivih koncerata izvođača koje hrvatska publika ima priliku vidjeti prvi put uživo. The Pretenders i Heaven 17 gostovali su tako kao zadnja poslastica u nizu - do sada su u Laubi nastupili Marc Almond, ABC i Anne Dudley, The Cardigans i Johnny Marr, čije nastupe je putem live stream platformi i u Laubi pratilo i do 25.000 unique gledatelja!