Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripreme za veliki zagrebački koncert ove subote u Tvornici kulture u punom su jeku, a kako bi zagrebačka publika njihov nastup zapamtila i po vrhunskim suradnjama, uz onu dizajnersku s Milenom Rogulj ostvarili su još jednu –


s Darkom Rundekom!

Vezani članci Slika nije dostupna Rundek: Izgubio sam nadu da će mi droga pomoći Slika nije dostupna Darko Rundek, A zar je to važno, Connect

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Grupa Libar oduvijek je s ponosom isticala svoje glazbene uzore, a jedan od njih je i nekadašnji frontmen Haustora čiju pjesmu 'Bi mogo da mogu' vrlo često izvode. Ovog puta će im se na pozornici pridružiti i njezin autor, a zajedno će izvesti još jednu skladbu čije ime za sada kriju!

'Darko Rundek s Haustorom najveći je i najvažniji predstavnik hrvatskog Novog Vala, glazbenog perioda i pravca koji mi, u Libru, ponajviše cijenimo i volimo kada je riječ o domaćoj sceni. Njegovo gostovanje na ovom koncertu doživljavamo kao hommage kakav on i njegov bend zaslužuju. 'Bi mogo da mogu' pjesma je koju su naša radijska i koncertna publika prepoznale, a njoj ćemo ovom prigodom pridružiti još jednu zajedničku izvedbu Haustorove pjesme s izvanrednim višeglasnim potencijalom' – dodao je Nikola Čelan, jedan od vokalista Libra.

Rundekova djela već odavno imaju status bezvremenskih pjesama. Rado ih izvode razni izvođači, ali rijetki su oni koji imaju čast s njim zapjevati uživo. Za Libar i Darka ovakva će suradnja biti sasvim novo iskustvo, a publici razlog više za odličan provod u Tvornici kulture!

No, iznenađenja neće biti samo na pozornici! Premijernu suradnju jedanaest glazbenika i bogati repertoar grupe Libar prvi put će doživjeti i dvjestotinjak sudionika kongresa Shortcut Europe Zagreb 2012 Europske mreže kulturnih centara (ENCC). Kongres se održava u Zagrebu od 15. do 17. studenog .

Nakon četiri rasprodana Saxa, Libar je zaista odlučio napraviti sve kako bi ovaj koncert još dugo pamtili. Tako će i njihov smještaj u Zagrebu biti drugačiji no inače – odsjest će u prvom zagrebačkom bed&breakfast studiju Kairos. Ukoliko još niste nabavili ulaznicu, požurite na prodajna mjesta Eventima jer pretprodajna cijena iznosi samo 40 kn, a već je pola velike dvorane popunjeno!

S obzirom da su se na svim dosadašnjim nastupima pokazali pravim majstorima dobre atmosfere, u dobar provod uz Libar ove subote – ne sumnjamo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook