PR
PR

Premijerno izdanje Seasplash festivala u Šibeniku, započelo je jučer na rtu Martinska, gdje će na četiri pozornice, s preko 50 glazbenih imena i uz mnoštvo pratećeg programa, do nedjelje okupiti zaljubljenike u reggae, dub, roots, ska i slične glazbene žanrove.


Martinska, kao nova festivalska lokacija, dočekala je posjetitelje u potpuno novom ruhu, kao rezultat mjeseci priprema, a festivalski kamp se već u popodnevnim satima pretvorio u “mali festivalski grad”. Ova jedinstvena lokacija na samom ulazu u šibenski kanal, i s predivnim pogledom na sami grad, malo je koga ostavila ravnodušnim.

PR
PR

Vezani članci PR Raspored DubSplash i SoundSplash pozornica, ArtSplash te još 20 novih imena Seasplash festivala PR Nova festivalska lokacija Martinska kod Šibenika je spremna za prve posjetitelje

Jučerašnji prvi dan festivala obilježili su nastupi ingenioznog dub producenta Mad Professora, talijanskog reggae benda Patois Brothers te austrijskog dub sastava Moby Stick na MainSplash pozornici, ali i vesela DubSplash pozornica s pogledom na Šibenik, te šumom okružena SoundSplash pozornica. U sljedeća tri dana na četiri festivalske pozornice izmjenit će se preko 50 glazbenika, a uz bogat dnevni program besplatnih radionica, festivalsku plažu, bazzar, dućan ploča i merchandisea, Seasplash u Šibeniku je nezaobilazna destinacija za ljubitelje dobre glazbe i opuštene atmosfere.

Večeras, u petak, na glavnoj pozornici penje se pionir jungle pokreta u Francuskoj – Krak in Dub, iz San Francisca stiže Janaka Selekta poznat po jedinstvenoj plesnoj kombinaciji bass beatova i indijsle tradiconalne glazbe, ples je zagarantiran s drum’n’bass dvojcem iz Londona Cause4Concern, na domaće hitove će se pjevati s traperima High5 i duom Kali Fat Dub.

PR
PR

Svakako ne treba propustiti nastup jednog od najvećih živućih reggae glazbenika, koji ni u svojoj 83. godini života ne posustaje. Jamajkanska ikona i glazbeni revolucionar Lee “Scratch” Perrydolazi premijerno na Seasplash festival samo mjesec dana nakon objavljivanja hvaljenog albuma “Rainford”. Nezaustavljivi Perry nastupit će na MainSplash pozornici uz pratnju Adriana Sherwooda, producenta svog zadnjeg albuma, u subotu, 20. srpnja. Sherwood, legendarni britanski producent, poznat po raznovrsnosti u radu s različitim glazbenicima poput Blur, Nine Inch Nails, Sinead O’Connor, The Cure imat će i svoj solo nastup istu večer. Istu večer na MainSplash se penju i predvodnici britanske roots i dub ekspolozije – Vibronics.

PR
PR
 

Uz njih u subotu na glavnoj pozornici tu je presjek regionalne scene uz beogradski sastav Soulcrafts novim pjevačem Ras Mc Beanon, petočlani dub sastav iz Zagreba Bamwise, te njihovi sugrađani One Dread, poznati po obradama roots, rock, reggae, dancehall hitova.

Za idealan završetak festivala, u nedjelju će na MainSplash pozornici biti jako energično veselo uz suludi spoj ska, dub, hip-hop i punk žanrova koje donosi petočlani britanski bend Dub Pistols, veseli osmeročlani francuski bend Joke dolaze po svoj drugi nastup na Seasplash festivalu, a tu je i nezaobilazni hip-hop ambasador regije – Edo Maajka.