Pulska Arena s nestrpljenjem očekuje 6. srpnja i nastup više od pedeset umjetnika Ansambla LADO, čuvara hrvatske nematerijalne baštine, koji će uz zahtjevne koreografije biti opremljeni i bogatom nošnjom teškom čak i do šest kilograma.

Galerija


Veličanstvenim povratkom pulskoj publici Ansambl LADO će nakon četvrt stoljeća ponovno održati koncert u pulskoj Areni. Za ovaj koncert se traži karta više pa su puštene i dodatne karte u prodaju (za mjesta na travnjaku). Ovime naš proslavljeni Ansambl dokazuje da kultura čvrsto stoluje na hrvatskim pozornicama, poput našeg velebnog rimskog amfiteatra koji stoljećima ponosno prkosi vremenu.

Vezani članci Lado (FOTO: PR) Hrvatska se ima čime ponositi: Nakon turneje po Kanadi Lado oduševio i Split! Slika nije dostupna Sve što niste znali o kanadskoj avanturi: Ansambl Lado otkriva čari putovanja iza pozornice

Naši vrsni umjetnici, uz zadnje sunčane zrake i na otvorenoj, zvijezdama okupanoj pozornici pulske krasotice, izvest će četrnaest glazbenih i plesnih točaka koji će dvosatnim programom očarati publiku. Sudionici će uživati u ovogodišnjem programu "Ideju regruti", naslovljenom po poznatoj koreografiji dr. sc. Ivana Ivančana. Važno je naglasiti da će vrhunski izvedene koreografije koje umjetnički potpisuje Andrija Ivančan, prvi put u povijesti Ansambla mnogobrojnoj pulskoj publici ispričati priče o običajima odlazaka mladića u vojsku te predstaviti tradicijsku baštinu otoka Cresa i Murtera, kao i moravskih Hrvata.

Ulaznice po cijeni od 80 kuna u prodaji su već od danas u sustavu www.ticketshop.hr te na svim prodajnim mjestima, a detaljne informacije potražite na www.ladoupuli.com.