Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Humanitarnu akciju Korak u život pokrenuo je Rotary klub Zagreb Kaptol 2008. godine te otada svake godine stipendira mlade koji nakon završetka srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji.


Središnje događanje ovogodišnje humanitarne akcije Korak u život obilježit će klasik baletne umjetnosti, spektakularna predstava „Labuđe jezero“ koja će se održati u nedjelju 12. studenoga 2017. u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu. Sve su ulaznice već rasprodane, a sav prihod od njihove prodaje namijenjen je stipendiranju mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Vezani članci HNK nakon tuluma "Ovo je jad i bijeda. Nisu to nikakve supkulture, nego svaštara bez reda i smisla": Pogledajte kako izgleda HNK nakon cjelonoćnog tuluma Slika nije dostupna Festival američkog kazališta u Zagrebu - najbolje predstave newyorške downtown scene

Baletnom predstavom „Labuđe jezero“ Hrvatsko narodno kazalište podržava Korak u život već drugu godinu zaredom, a sve s ciljem da se pomogne djeci iz domova i udomiteljskih obitelji koja imaju želju, ali ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje po završetku srednje škole.

Humanitarnu akciju Korak u život pokrenuo je Rotary klub Zagreb Kaptol 2008. godine te otada svake godine stipendira mlade koji nakon završetka srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji. Na taj im se način omogućuje školovanje i pruža prilika da kroz stjecanje visokog obrazovanja lakše zakorače u život. Zahvaljujući velikom odazivu hrvatskih građana, u proteklih je devet humanitarnih akcija Korak u život više od 220 mladih stipendista dobilo priliku nastaviti školovanje i steći fakultetsko obrazovanje uz mjesečne stipendije u iznosu od 1.600,00 kuna koje pokrivaju petogodišnje studiranje uz mentorsku brigu.