U Samoboru

Krenulo fašničko ludilo: Baš je super u Srednjem vijeku!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prva povorka 7 od 13 mjesnih odbora, u kojoj je sudjelovalo 700 - tinjak maškara, oduševila je na tisuće posjetitelja okupljenih na središnjem samoborskom Trgu fašničkih velikana.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo showbuzz Samobor luduje Tisuću ljudi slavilo smjenu vlasti!

Kao i uvijek dotaknuli su se aktualnih političkih tema na lokalnom i državnom nivou, smještenih u Srednji vijek. Ekipa iz mjesnog odbora Mala Jazbina smaknula je kralja, zbog novih nameta, od poreza na nekretnine do dača na disanje čistog zraka.

MO Domaslovec prikazao je pokretnu seks školu koja je puku proširila vidike vezane za seksualni odgoj u školama, a na alegorijskim kolima dovezli su i Domaslovečku banku sperme. Gradna je kroz srednjovjekovni igrokaz prikazala da im je vlast draža od slobode, a „karapultirali“ su u publiku velike „lopte“ . Podvrh je oživio Seljačku bunu u kojoj su se kmetovi pobunili protiv teških nameta, a dotaknuli su se i seksulanog odgoja. MO Slani Dol, Vratnik i Draganje selo ponudili su rješenje u slučaju smaka svijeta, crnu rupu koja guta sve političare. Mali i Veliki Lipovec je kopajući na gradilištu budućeg samoborskog vrtića, našao dokaze o podrijetlu Samoboraca. Svi oni, do Beljaka V. potomci su Bele IV. Mjesni odbor Ferdo Livadić utjelovio je „Kramelot“ a 115 vitezova, gubavaca, vještica…

>> Pogledajte maškarani auto-rally Pariz-Bakar!

Mjesni odbori preselili su potom u svoje tabore i posjetiteljima besplatno nudili kobasice, kotlovinu, vino i ostale domaće proizvode. Sljedeću nedjelju predstavit će se još 6 mjesnih odbora, a Stručni žiri proglasit će pobjednike!

Fašničko ludilo nastavlja se u brojnim samoborskim kafićima i restoranima, u velikom šatoru od 23 sata nastupaju Slavonske lole, na Halternativnom fašniku, u šatoru pod kupolom, sve će do duboko u noć grijati DJ Rako.

Organizatori procjenjuju da je prvoga vikenda 187. samoborskog fašnika u Samobor došlo oko 150.000 posjetitelja, a još višeočekuju sljedećeg vikenda od petka, 8. veljače!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene