Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Službeni program ZagrebDoxa, Biografski dox, treću godinu zaredom otkriva detalje iz života zanimljivih ličnosti.


U njemačkom filmu Prognostičar (The Forecaster) u režiji Marcusa Vettera i Karin Steinberger upoznajemo Martina Armstronga, američkog ekonomskog prognostičara i kreatora jedinstvenog modela kojim je s nevjerojatnom preciznošću godinama unaprijed predvidio najznačajnije događaje u svjetskoj ekonomiji.

Počinje 11. ZagrebDox - pogledajte što vas čeka

Vezani članci Bill Wyman i Mandy Smith (Foto: Profimedia) On je imao 52, a ona 18 godina kad su se vjenčali: Glazbenik danas žali jer se upustio u taj brak \"Free Solo\" dokumentarni je film (Foto: Profimedia) Povijesni okršaj čovjeka i stijene: Filmska oda avanturizmu od koje ćete zanijemiti

Aktualni kandidat za nagradu Oscar u kategoriji dokumentarnog filma, U potrazi za Vivian Maier (Finding Vivian Maier), priča je o životu i stvaralaštvu jedne od najboljih uličnih fotografkinja 20. stoljeća. U filmu Onaj pristojni (The Decent One), izraelska redateljica Vanessa Lapa koristi stotine osobnih pisama, dokumenata, dnevnika i fotografija pronađenih prilikom okupacije kuće Heinricha Himmlera 1945., kako bi razjasnila motive, ideale, planove i tajne tzv. arhitekta holokausta, glavnog zapovjednika SS-a.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook