Velika potražnja

Koncert u spomen kultne Ekatarine Velike u Tvornici Kulture

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Zbog velikog interesa i navale na nagradnu igru, bend Krug tribute to EKV je odlučio usrećiti još dva fana i podjeliti još 2x2 ulaznice. Ovaj put zadatak je nabrojati bar dva gosta koja će se pridružiti bandu Krug na stageu!

Tvornica Kulture 17.1.2014 vratit će nas u vrijeme novovalne scene i ispričati nam priču o jednom od kultnih bandova bivše Jugoslavije - Ekatarini Velikoj.

Ekatarina Velika ostavila je snažan trag u cjelokupnoj rock sceni i mnogim bendovima i autorima služila kao uzor u stvaralaštvu. Svojim autentičnim zvukom osvojili su srca cijele regije, a njihove pjesme traju i danas.

Prije 24 godine, točnije 9.11. 1990. godine, održan je zadnji koncert ovog kultnog benda u Zagrebu, kada su se nakon oduševljenog skandiranja mase EKV, EKV, EKV… zadnji put zajedno Milan, Margita, Bojan i Srđan naklonili publici na koncertu održanom u sklopu Brucošijade ETF-a.

Na natjecaj@novatv.hr napišite koja će se dva benda pridružiti bendu Krug na pozornici. Nakon što je Krug obožavateljima podijelio 5x2 karte, sad, zbog velikog odaziva fanova, nagrađdit će još dvoje sretnika sa po dvije karte.

Zvuk Ekatarine Velike nije utihnuo, a za to su se pobrinuli članovi beogradske skupine Krug.

Bend Krug osnovan je 2006. godine kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarine Velike (Marko Milivojević - bubnjevi, Dragiša Uskoković Ćima - bas gitara, Tanja Jovićević - vokal / prateći vokal) sa grupom vrhunskih glazbenika iz Beograda. Pogledaj i ovo showbuzz To se ne propušta! Prava poslastica: Provjerite kakav vas kreativni natječaj očekuje ove nedjelje u "Backstageu s Miom"!

Motiv im je očuvanje sjećanja na VD-a, Milana, Megi i Bojana i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mlađim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo, da dio tog duha osjete na koncertu.

Članovi benda svoje koncerte, upotpunjene i video-artom doživljavaju kao privilegiju da sa gostima na pozornici i publikom podijele fascinaciju svim prerano otišlim ljudima kultne beogradske i jugoslavenske grupe Ekatarina Velika.

Grupi Krug na pozornici pridruživati će se i gosti Mile Biljanović (glavna uloga u filmu Šegrt Hlapić), Renato Metessi (Zvijezde), Dino Jelusić, Goran Gubić Hans (Davorin i Bogovići), Boris Hrepić Hrepa (ex Daleka Obala, Davorin i Bogovići,) Dražen Šolc (Parni Valjak) te svi članovi benda Baltazar: Leo Anđelković (gitara, vokal), Tonči Horvat - Hus (gitara), Majkl Jagunić (bas gitara) i Damir Medić (bubanj).

Kao zanimljivost svakako treba istaći da postoji poveznica između posljednjeg nastupa EKV-a u Zagrebu i nastupa Kruga 17.1. u Tvornici.

Naime, Zoran Furlan (jedan od najboljih zagrebačkih DJ-a s kraja 80-tih; KSET) je kao izvršni organizator Brucošijade ETF-a '90. i doveo Ekatarinu Veliku u Zagreb, a nakon više od 20 godina Furlan se vraća na urbanu scenu i kao DJ i kao koncertni producent upravo sa koncertom Kruga EKV!

Furlan svoj povratak objašnjava željom davanja doprinosa obogaćivanju urbane koncertne i klupske ponude, kako u Zagrebu, tako i diljem Hrvatske i regije.

Furlan i njegov 2djs4wedding tim naglašavaju de će posebice podupirati mlade kvalitetne izvođače iz cijele regije, pritom usko surađujući sa beogradskom agencijom Rock Svirke managera Nebojše Petrovića, a kako bi svojim djelovanjem olakšali proboj nekih novih 'klinaca' na regionalnu urbanu scenu.

Kako bi upotpunili cjelokupni doživljaj Novog vala –vremena kada je Ekatarina Velika djelovala, organizatori su, uz koncert Kruga, pripremili i druga iznenađenja, pa će se odmah nakon koncerta, za urbani zvuk u velikom pogonu Tvornice pobrinuti sve popularniji DJ dvojac Sish & Furlan (2djs4wedding) i njihov gost DJ Tomi Phantasma, a koji će prašiti po novom valu i rocku, prezentirajući svoj klupski program zamisli život U Ritmu Muzike!

U malom pogonu Tvornice za zabavu nakon koncerta Kruga i gostiju zadužene su DJNANUT2 te DJ Sanjin iz Rijeke.

Punih 6 sati urbanog zvuka, pjesme, plesa i obilje pozitive u Velikom i Malom pogonu Tvornice očekuje sve one koji nabave ulaznicu za KRUG 1990-2014, isključivo u sustavu Eventima, po cijeni od 60 kn u pretprodaji te na dan koncerta na ulazu u Tvornicu kulture po cijeni od 80 kn.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene