Zgodne i nezgode

Klape u Lisinskom: Cambi, Šufit i Maslina 14. svibnja u Lisinskom

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Klapa Cambi (Kaštel Kambelovac), klapa Šufit i klapa Maslina te njihov gost Tedi Spalato donose svoje najveće klapske hitove u srce Zagreba.

Kako bi Vam prenijeli autentični dalmatinski ugođaj, u Lisinskom će se 14. svibnja naći tri klape - Klapa Cambi (Kaštel Kambelovac), klapa Šufit i klapa Maslina - koje već godinama dominiraju klapskom scenom i najzaslužnije su za njenu međunarodnu popularnost.

Pogledaj i ovo Srce za Ugandu - 6 nezaboravna atmosfera Novi trijumf duhovne glazbe: Više od šest tisuća ljudi na koncertu na splitskim Gripama!

'Radujemo se svakom dolasku u Lisinski. Za nas je to ozbiljan, kritički osviješten auditorij. Pamtim dosta nastupa i nikad nam nije bilo svejedno. Publika od svakog izvođača mora dobiti i ono glazbeno cijenjeno i ono što je možda glazbeno lako i probavljivo. Dat ćemo najbolje od sebe što imamo u ovom trenutku - poznate, ali i zahtjevne pjesme iz našeg glazbenog programa', najavio je Hrvoje Lozančić iz klape Cambi.

Frajle dva puta napunile Lisinski - Djevojke su nam otkrile i svoj mali ritual prije nastupa

'Velika mi je čast biti dijelom ovog velikog glazbenog spektakla u hramu hrvatske glazbe. Za tu prigodu pripremam i jednu posebnu pjesmu, kaže Marko i dodaje kroz smijeh da je, slušajući tatu kako se priprema za koncert, i njegov sinčić Andrija propjevao', rekao je najbolji mladi hrvatski tenor, Šibenčanin zlatnog glasa, Marko Škugor, pridružit će se klapama na njihovom velikom koncertu.

Scardona ima i 2x2 karte za čitatelje Dnevnik.hr-a. Pišie nam na mail natjecaj@novatv.hr zašto želite na klapski spektakl i možda baš bi budete uživali u Lisinskom.

Imamo i dobitnice:

Anita Plazibat
Iva Pemper
 

Najluđe (ne)zgode na turnejama

Klape Cambi, Šufit i Maslina, Tedi Spalato i Marko Škugor ususret velikom koncertu u zagrebačkom Lisinskom s osmjehom su se prisjetili najluđih nezgoda koje su morali prebroditi da njihov nastup bude na nivou i da publici priušte nezaboravan doživljaj.

Tako je Klapa Šufit imala je zakazan nastup u Blatu na Korčuli, no dvojica kolega zakasnila su zbog obveza na trajekt. Kako to obično biva, nevolja nikad ne dolazi sama, pa se odjednom spustilo nebo na zemlju, počelo je pljuštati, zapuhao je olujni vjetar koji je dizao ogromne valove... Ali njih je čekao nastup i, koliko god se činila nemoguća, misija je bila stići u Blato.

Željko Samardžić ususret koncertu u Lisinskom: 'Uvijek sam lijepo prihvaćen u Hrvatskoj i zato očekujte spektakl!'

'Ukrcali smo se u gliser kojim je upravljao lokalni čovjek, lud koliko i mi što je sasvim dovoljno da se po tom vremenu otisne na more. Imam osjećaj da je plovidba trajala cijelu jednu godinu jer su nas valovi zapljuskivali sa svih strana, ljuljali gliser, puhalo je nemilice i mogu vam reći da nisam siguran bi li se opet ukrcao na taj gliser. Ali na nastup smo stigli', prepričavaju s osmjehom dečki iz Šufita.

Tedi Spalato volio je glazbu od malih nogu, ali je ta ljubav nekad znala biti prilično bolna. Naime, dok je imao samo tri godine splitskog kantautora je toliko fascinirao glasovir da je u njega gurnuo glavu i skoro ostao gluh!

'Naša susjeda svirala je klasičnu glazbu na prekrasnom koncertnom klaviru. Ja sam joj prišao, popeo se na stolicu i zavukao glavu pod poklopac klavira, sve do žica i udaraljki. Susjeda je vrlo glasno svirala, a meni su kasnije rekli da sam jako dugo slušao, a onda sam u jednom trenutku počeo plakati - od bola! Dobio sam upalu uha i oštećenje bubnjića. Jaukao sam nekoliko dana ali sam nastavio voljeti glazbu', ispričao je Tedi.

Marko Škugor, najbolji mladi tenor u Hrvatskoj kojeg uspoređuju s Vicom Vukovom, za razliku od Tedija, od glazbe je bježao. 'Kad sam imao 11 godina tata me protiv moje volje upisao u glazbenu školu da učim svirati saksofon. Dva dana sam se skrivao u ormaru da me ne odvedu tamo', kroz smijeh priča Marko koji je na radost svojih obožavatelja ipak zavolio glazbu i sada gradi uspješnu solističku karijeru.

Klapa Maslina je zbog nesporazuma u komunikaciji skoro propustila koncert, no dečki su bili dovoljno organizirani da se u roku 10 sati okupe, spakiraju i doputuju u Njemačku.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene