Najbolji hrvatski tamburaši

'Bit će to čarobni spoj zelene i plave Hrvatske koji će razgaliti dušu'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Klape i tambure zasvirat će 6. prosinca 2013. u Areni Varaždin, a tom smo prilikom poprićali sa Stankom Šarićem iz 'Najboljih hrvatskih tamburaša'.

1. Bližimo se zajedničkom koncertu pod nazivom Klape i tambure, koji će se 06.12.2013., održati u varaždinskoj Areni. Na tom koncertu uz klape Cambi, Sv Juraj - HRM, Rišpet, te tamburaše Mejaše i Bosutske bećare, nastupit će i Najbolji hrvatski tamburaši. Kako vam se čini ta ideja zajedničkog koncert?

Pogledaj i ovo Garavi (Foto: PR) Lijepa priča iz Slavonije Oni rade na natalitetu, ne žele se iseliti iz Hrvatske, a kada zapjevaju, nema im ravnih

Ta ideja nije nova, već je bilo takvih 'eksperimenata' još se sjećam koncerta na Poljudu koji je iznjedrio izuzetne emocije kod splitske publike. Tamo smo nastupali s najpoznatijim dalmatinskim klapama a uz nas su bili i naši mlađi kolege tamburaši, 'Gazde' iz Zagreba. Bio sam osupnut iskrenim reakcijama poljudskih tribina.

>> Klapa Intrade u Sydneyu održala čak dva koncerta!

Došli smo u Split s priličnom tremom, a otišli smo s najljepšim uspomenama na jednu izuzetno iskrenu i srčanu publiku koja nam je priredila nasvakidašnji doživljaj. Vjerujem da ni grad baroka, Varaždin, neće štedjeti srce ni grlo te da ćemo zajedno uživati u pjesmama koje su većinom poznate publici jer su ih imali prilike čuti na raznim radio postajama. Bit će to čarobni spoj zelene i plave Hrvatske koji će razgaliti dušu našim Varaždincima.

2. Kada spojimo klape i tambure, što publika može očekivati na koncertu?

Publika može očekivati pjesme koje su već duboko ušle u život ljudi diljem Hrvatske, a i šire. Riječ je o pjesmama koje se gotovo svakodnevno pjevaju u mnogim prigodama iz svakodnevnog života. Poznata je stvar da naš čovjek voli druženje s prijateljima, sa svojom rodbinom, obitelji i u gotovo svim tim prigodama uz čašicu vina nezaobilazna je pjesma.

Većina pjesama koje će biti izvedena na ovom koncertu bit će upravo te pjesme koje su publici dobro poznate, i ja očekujem izuzetnu atmosferu, očekujem da će publika pjevati sa svim izvođačima od početka do kraja koncerta.

3. Poznato je da ste vi, osim što ste Najbolji hrvatski tamburaši i jedni od najstarijih tamburaša po stažu godina koje ste proveli na sceni. Da li nastupate još uvijek istim žarom i da li vam je publika dovoljna motivacija?

Uvijek kad se izgovara ovo naše nespretno, nesretno i “grozno” ime imam potrebu objašnjavati okolnosti pod kojima je došlo do te situacije oko promjene našeg bivšeg imena Zlatni dukati, no budući da je to podugačka priča koju sam do sada puno puta ispričao u medijima ovoga puta ne bih o tom, osim što bih se se ispričao onima kojima to smeta i dodao da i meni i kolegama to jako smeta i prihvaćamo sve osude zbog tog.

Vraćamo se biti vašeg pitanja. Istina mi smo na sceni više od 25 godina profesionalno, a neki od mojih kolega imaju staža u “tamburanju” i 35 godina. Svakako, vrijeme otupi sve “oštrice” pa je tako za očekivati da se i mi glazbenici umorimo od svega toga. Naravno, godine donose određeni “zamor materijala”, ali donose i iskustvo kojim lakše prevladavamo neke situacije koje su nas kao mlade ljude nervirale. Ima jedna sretna okolnost u svemu tom, barem kako se meni čini, taj čin zajedničkog stvaranja glazbe je uvijek ponovno uzbudljiv i jednostavno neka nevidljiva sila tjera čovjeka da s potpunom predanošću sudjeluje u tom procesu. Kad svemu tom dodate i publiku koja to iskreno prepoznaje zadovoljstvo je nemjerljivo i smisao je potpun.

4. Koje pjesme ćete izvesti na koncertu u Varaždinu?

U ovom trenutku je to teško reći detaljno, svakako ćemo pokušati izabrati pjesme za koje mislimo da će publika u Varaždinu najbolje osjetiti. Mi smo kao sastav ostavili možda najveći trag u javnosti s domoljubnim pjesmama, koje se u zadnje vrijeme ne izvode tako često, no publika nas pamti i po sjetnim pjesmama kao što su npr.: “Vranac”, “Prijatelju moj”, “Andrija čordaš”, “Tena”, a svakako imamo i hrpu “razigranih” pjesama koje smo do sada objavili na našim albumima pa ćemo za ovu prigodu osmisliti odgovarajući “presjek” pjesama.

5. Opće je poznato da publika na vašim koncertima, pjeva skoro sve pjesme od početka do kraja. O čemu razmišljate u tim trenucima?

Mislimo kako je život lijep, to je svakako želja bilo kojeg izvođača, doduše vjerojatno ne npr. opernih pjevača jer bi to bilo prilično nezgodno da se publika upusti u zajedničko pjevanje s izvođačima... Šalu na stranu, ako se iskreno izvodi glazba ne ostaje previše prostora za razmišljanje, naravno pozitivne reakcije publike i zajedničko pjevanje svakako pridonose ukupnoj atmosferi na koncertu, opuštaju izvođača koji tada daje više i tako dobijemo ugođaj zbog kojeg i organiziramo koncerte.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene