Premijerno

Predstavljamo novu predstavu kazališta Knap: "Dobri čovjek Bažulek"

Dobri čovjek Bažulek (Foto: Zvonimir Ferina) Dobri čovjek Bažulek (Foto: Zvonimir Ferina) Zvonimir Ferina 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Dobri čovjek Bažulek (Foto: Zvonimir Ferina) Dobri čovjek Bažulek (Foto: Zvonimir Ferina) Dobri čovjek Bažulek (Foto: Zvonimir Ferina) Dobri čovjek Bažulek (Foto: Zvonimir Ferina) +0 Dobri čovjek Bažulek (Foto: Zvonimir Ferina) Galerija

Predstavljamo Vam novu predstavu kazališta Knap u režiji legendarnog Georgija Para pod nazivom "Dobri čovjek Bažulek".

Predstavljamo novu predstavu kazališta Knap pod nazivom "Dobri čovjek Bažulek". Donosimo priču o malom, dobronamjernom čovjeku Bažuleku koji živi po pravilima i propisima, čini sve što mu autoriteti nalažu i uživa u svojim malim radostima. Jednoga dana nađe se u žrvnju vlastodržačke i pravno-korupcijske mašinerije. Gubi posao, stan i ženu te kreće u tragikomičnu potragu za rješenjem svojih problema. U toj potrazi susreće se s malim i velikim bogovima, poslodavcima, vlastodršcima, političarima i menadžerima, sucima, kamatarima i fiškalima.

Pogledaj i ovo Predstava Mi tu samo spavamo - 1 duhovita priča o teškim vremenima U Zagrebačkom kazalištu Vidra premijerno prikazana predstava Teatra Erato – “Mi tu samo spavamo”

Dobri čovjek Bažulek (Foto: Zvonimir Ferina) Dobri čovjek Bažulek (Foto: Zvonimir Ferina) Foto: Zvonimir Ferina

Nigdje ne nalazi pravdu, a za kakav se izlazak i svojih problema opredjelio, doznati ćete na kraju predstave. Dobri čovjek Bažulek mali je hrvatski čovjek, dobronamjeran i susretljiv, nesiguran i tjeskoban, kotačić u globalnom i lokalnom mehanizmu. Klobučar Bažulek hrvatski je Svatković (Jedermann). On čini sve što mu autoriteti nalažu, živi kako je propisano, uživa u svojim malim radostima, radi posao koji voli i nastoji plaćati sve svoje račune. U predstavi glume Mladen Vasary, Ana-Marija Percaić, Iva Šimić, Giulio Settimo i Nino Pavleković.

Dobri čovjek Bažulek (Foto: Zvonimir Ferina) Dobri čovjek Bažulek (Foto: Zvonimir Ferina) Foto: Zvonimir Ferina

Jednog se dana nenadano našao u žrvnju vlastodržačke i pravno-korupcijske mašinerije. Izgubio je posao, stan i ženu te krenuo u tragikomičnu potragu za rješenjem svojih problema i za uzrocima svoje nezaslužene i nesretne sudbine. U toj potrazi susreće se s mnogim ljudima nahvao, s različitim malim i velikim bogovima i božicama, s poslodavcima i vlastodršcima, političarima i menadžerima, poduzetnicima i bankarima, kamatarima i fiškalima, liječnicima i sucima, glasnogovornicima i portirima, nogometnim navijačima i kazalištarcima, pa i s lažnim i pravim Gospodom.

Dobri čovjek Bažulek (Foto: Zvonimir Ferina) Dobri čovjek Bažulek (Foto: Zvonimir Ferina) Foto: Zvonimir Ferina

Bažulek nigdje ne nalazi pravdu ni razumijevanja, izdaju ga i najbliži prijatelji te na kraju shvaća da mogućnost oslobađanja leži u njemu samom. Strukture svijeta samo su fasada, a sloboda je uvijek ponuđen izbor. Za slobodu je potrebna hrabrost, osvještenje i odbacivanje nametnutih konvencija. Ako vlast bilo koje vrste nešto ne može podnijeti, jer na to nema odgovora, onda su to dobrota, iskrenost i osmijeh. Za kakav se izlazak iz svojih nedaća naposljetku opredijelio naš junak, doznat ćete na kraju predstave.

Dobri čovjek Bažulek (Foto: Zvonimir Ferina) Dobri čovjek Bažulek (Foto: Zvonimir Ferina) Foto: Zvonimir Ferina

"Dobri čovjek Bažulek" predstavlja nastavak moje uspješne suradnje s legendarnim redateljem Georgijem Parom, okrunjene nizom popularnih histrionskih i knapovskih predstava ("Ljubica", "Idu svati mlade ni", "Malo morgen", "Francekova teta", "Koltovi generala Pattona"). Već sama ta činjenica predstavlja razlog za istinsku radost i zadovoljstvo, a nova premijera najljepši je mogući dar u godini kada slavim 50 godina bavljenja kazalištem", rekao je Nino Škrabe. Pretpremijera će se održati 15. prosinca u 20 sati, a premijera dan poslije također u 20 sati. Osim toga, predstava će se odigrati i 17. prosinca u 20 sati.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene