selfie iz sobe

Domaći glazbenik vrijeme izolacije provodi s gitarom ili knjigom u ruci te jedva čeka popiti kavu s ekipom

Jurica Pađen Jurica Pađen Foto: PR

Jurica Pađen vedrog je duha, zahvaljujući možda i redovitoj tjelovježbi. Evo što nam je još ispričao...

Vaše i naše omiljene glazbenike još neko vrijeme nećemo gledati uživo, na pozornicama klubova, dvorana, festivala i stadiona. Zato vas HDS ZAMP u novoj rubrici "Selfie iz sobe" vodi u njihovu svakodnevicu u kojoj, uz pridržavanje uputa Civilne zaštite, rade na nekim novim pjesmama i albumima, za dane koji slijede.

Pogledaj i ovo Igor i Olja Vori Nisu ovo htjeli propustiti Zagrebačku špicu na posljednji dan 2023. preplavila su poznata lica, evo tko je sve došao uživati u vedroj atmosferi!

Jurica Pađen vedrog je duha, zahvaljujući možda i redovitoj tjelovježbi. Evo što nam je još ispričao...

Kako je vas zatekla ova situacija s otkazivanjem koncerata? Kakvi su dojmovi vaših kolega?

Ova situacija u kojoj se trenutno nalazimo u velikoj je mjeri utjecala na posao glazbenika. Praktično je otpala jedna od najvažnijih stavki, a to su nastupi pred publikom. Mnogo ljudi iz glazbene branše već jesu ili će se naći u vrlo nezavidnoj situaciji.

Koliko se sad svi skupa oslanjate na sustave kolektivne zaštite glazbenih prava?

Sad tek vidimo svu važnost sustava ZAMP-a i HUZIP-a, pošto to postaje jedini prihod mnogim glazbenicima. Koliko vidim, te udruge budno prate razvoj situacije i pokušavaju na sve moguće načine utjecati da se ublaže posljedice ove, za sve nas, jako teške situacije.

Kako provodite dane kod kuće, ima li tu mjesta za glazbu?

Dane kod kuće provodim s gitarom ili knjigom u ruci, pogledam neki film ili seriju, obavim neki kućni trening. Zahvalan sam nebesima da još imam kuću. Budući da mi je nedavno izašao novi album, “Dnevni rituali”, ne radim na novim pjesmama jer, iskreno, sada mi za to nedostaje koncentracije.

Potiču li vas ovi dani na kreativu?

Dobro pitanje, ali što se mene tiče, trenutno nisam dovoljno koncentriran za kreativne izazove. Vježbam svirati gitaru, nastojeći unaprijediti vještinu.

Prepoznajete li nagovještaje ove krize u nekim svojim ranijim pjesmama? Oponaša li život umjetnost?

Mogu navesti par pjesama s prethodnog albuma, “Taktika noja”, koje su, na neki način, prije osam godina predvidjele ovo što nam se sad događa. Album je na internetu, pjesme su “Taktika noja” i “Totalni lom”, pa koga zanima, može slobodno poslušati.

Na koje načine glazbena industrija može pomoći glazbenicima?

Glazbena industrija treba iznaći način da pomogne glazbenicima jer bez njih nema ni glazbene industrije. Apelirao bih na radio postaje, televizije i portale da što više vrte domaću glazbu i time pomognu da novac od prava emitiranja ostane u Hrvatskoj. Također i na diskografe da, prilikom objavljivanja novih izdanja vrate neki postotak izvođačkih honorara koji se više ne isplaćuju, ne bi li pomogli onima koji su trenutno najugroženiji, a to su muzičari, izvođači.

Imate li neki savjet za naše čitatelje, ali i svoje kolege?

Teško je davati savjete, pogotovo u ovakvim vremenima, ali moja je poruka svima da ne gube vjeru i da im duh ne klone. Bilo je već teških i vrlo neizvjesnih situacija koje smo zahvaljujući našoj vjeri i hrabrosti pobijedili. Glavu gore i veliki pozdrav svima, Bog nas blagoslovio!

Što planirate prvo napraviti “po izlasku”?

Popiti kavu s ekipom.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Leighton Meester i Adam Brody (Foto: AFP) Leighton Meester i Adam Brody (Foto: AFP) Leighton Meester (Foto: Getty) Leighton Meester i Adam Brody (Foto: Getty) +4 Leighton Meester i Adam Brody (Foto: Getty) Celebrity Rođena je u zatvoru, vjenčanje nikad nije potvrdila, a uspješno je skrivala i već drugu trudnoću

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene