Jose Carreras (FOTO: PR)
Jose Carreras (FOTO: PR)

Najpoznatije svjetske arije i skladbe „zapalile“ Arenu.


Malo tko ostao je ravnodušan prema sjajnim izvedbama talijanskih klasičnih skladbi, napuljskim napjevima te arijama iz poznatih opera i opereta koje je otpjevao slavni španjolski tenor José Carreras na svom pulskom humanitarnom koncertu, a u sklopu svoje posljednje svjetske turneje „A life in Music“. Publika je prepoznala i uživala u mnogim poznatim pjesmama kao i u poznatoj pjesmi Amigos para siempre koju je maestro izvodio na Olimpijadi u Barceloni sa svojim prijateljima Placidom Domingom i Lucianom Pavarottijem. Bio je to prije svega vrlo emotivan nastup, kako za g. Carrerasa tako i za publiku, čije je izvedbe pratio Orkestar riječke opere HNK Ivana Pl. Zajca pod ravnanjem uglednog španjolskog dirigenta Davida Giméneza. Carrerasove gošće, Martina Zadro, sopranistica koja je s maestrom izvela skladbu „Je te veux“ i Ana Rucner, čelistica koja je uz slavnog tenora predstavila svu ljepotu izvedbe „El cant dels ocells“, poznatog Paula Casalsa u duetskom izdanju oduševile su sve prisutne. Impresivna pozornica, odlično se uklopila u prekrasan drevni ambijent pulske Arene kao atraktivna „kulisa“ i još dodatno pojačala glazbeni doživljaj ovog spektakla godine.

Jose Carreras (FOTO: PR)

Događanju su prisustvovali među ostalima i gradonačelnik grada Rijeke, Vojko Obersnel, gradonačelnik Opatije, Ivo Dujmić, župan Istarske županije Valter Flego, župan Primorsko goranske županije Zlatko Komadina, bivši vaterpolist Dubravko Šimenc, Ministar financija Zdravko Marić, Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković, Ministar turizma Anton Kliman, Guverner HNB-a Boris Vujčić te Andrija Mikulić kao posebni izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Na koncertu su se mogli sresti osim hrvatskih i posjetitelji iz Slovenije, Rusije, Njemačke, Austrije, Norveške, Danske, Nizozemske, Italije, Engleske, Švedske, Švicarske i Mađarske koji nisu željeli propustiti jednu od posljednjih prigoda da slavnog maestra, za kojeg glazba predstavlja život i veliku strast, čuju uživo.