dalmatinsko višeglasje

Cambi i Škoro snimili novi hit 'Moja Slavonko'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Lijepo plavo more i dalmatinsko višeglasje, zlatna Slavonija i šokačke tamburice opet su udružile snage u ljubavnoj baladi koja će sasvim sigurno duboko dirnuti srca publike.

Naša najnagrađivanija klapa 'Cambi' (Kaštel Kambelovac) i omiljeni Slavonac Miroslav Škoro snimili su duet 'Moja Slavonka' u kojem će se prepoznati svi oni koji su nekad ljubili i nikad preboljeli.

Pogledaj i ovo Giuliano Večer za pamćenje Cambi je imala mnoštvo gostiju iznenađenja, no Giuliano im se svaki puta posebno raduje: "Volim ih i njihov sam peti član"

'Ta Slavonka je bila toliko lijepa da dečki iz klape Cambi još uvijek za njom plaču', našalio se Škoro u videu koji je posvetio svojoj vjernoj publici.

Tužne žice tamburice i čvrsti, a opet meki glasovi ovih stasitih Dalmatinaca učinili su svu bol, patnju i čežnju slomljenog srca gotovo opipljivom.

'Moja Slavonka' bila je savršena prilika da se pokažu i dokažu novi članovi klape Cambi. Na visini zadatka bili su:  Božo Klišmanić, daroviti mladi tenor iz Kaštela - koji je velika perspektiva ove klape, Marko Tomasović, tenor - bariton iz Omiških Puntara, Duje Stanišić - po mnogima najbolji mladi tenor, lanjski osvajač Apsolutne pobjede na Omišu sa svojom matičnom klapom Kožino,  te stara garda klape: Dino Šimera (solist u ovoj pjesmi), Alen Babić, Ivan Žanić, Andrija Akrap i Hrvoje Lozančić.

Veliki pečat u radu i uspjehu Cambija dali su Eduard Šegota, Duško Britvić, Mislav Biočina i Jozo Delaš koji zbog drugih obaveza više u njoj ne mogu pjevati, no ostaju joj vjerni obožavatelji i podrška.

Gala koncert povodom Dana žena u Varaždinu

Kroz 29 godina sjajne karijere kroz klapu je prošlo puno vrhunskih pjevača koji su punu afirmaciju stekli upravo u klapi Cambi i koji su klapsku pjesmu digli u visine. Svaka generacija donijela je nešto novo, originalno i što je vrlo brzo postalo trend, tako da vjerujemo da će i nove snage dati svoj doprinos.
Ovo je već druga pjesma sa 'slavonskim štihom' koju su snimili te bi mogla postati jednako velik hit kao prethodnica 'Sad kada došla si' koju su otpjevali sa Bosutskim Bećarima .
A od klape Cambi očekujte još puno toga novog.

Dečki u veljači i ožujku nastavljaju niz uspješnih koncerata – 28. veljače nastupit će u Ljubljani, 6. ožujka u Mariboru, 7. ožujka u Areni Varaždin zajedno sa Tomislavom Bralićem i klapom Intrade, a na Dan žena, 8. ožujka, pjevat će u Brežicama.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene