Prljavci u Revelinu

Jasenko Houra: 'Bregović je najzaslužniji za razvoj glazbene scene'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Prljavo kazalište svirat će 21. veljače u dubrovačkom Revelinu za pomoć mladom Pavu Hađiji.

Udruga navijača Hajduka “Torcida Mokošica” i Culture club Revelin, u suradnji s Gradom Dubrovnikom, organiziraju veliki humanitarni koncert Prljavog kazališta, „SVI ZA PAVA“, 21. veljače ove godine. Prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za oporavak Pava Hađije, teško stradalog u prometnoj nesreći, na Badnjak prošle godine. Zdravstveno stanje mladog Hajdukovca i dalje je teško te zahtijeva daljnje liječenje u inozemstvu.

Pogledaj i ovo showbuzz Prava fešta Jole nastupa 22.3.2014 u Culture Clubu Revelin - Osvoji karte

VIDEO Trebao biti zabranjen: Spektakl Prljavaca 1989. u Zagrebu!

Prljavo kazalište je, nakon više od tri desetljeća na sceni, s brojnim bezvremenskim hitovima, jamac izvrsne zabave. “Mojoj majci”, “Heroj ulice”, “Te noći kad si se udavala”, “Ma kog me boga za tebe pitaju”, “Marina”, “Sve je lako kad si mlad” i brojne druge pjesme obilježile su djetinjstva i mladosti mnogih. Autor većine pjesama, Jasenko Houra, davno je shvatio da će pjesma “Mojoj majci” obilježiti njega i 30 godina mlad band, zauvijek: "Legendarni koncert na Trgu donio je dodatni teret bendu jer se počelo kalkulirat sa stvarima s kojima band nije imao veze. Ali ne možeš stalno ljudima objašnjavati. Pitali su me tada hoću li biti novi ban, pa sam rekao da on mora imati brkove i biti visok dva metra, ja imam 1,68. Stalno se tu provlačilo nešto politički. Priznajem, tek mi je za vrijeme Ruže postalo jasno da ljudi pjesmu prevode na svoj jezik. Publika ipak puno drugačlije te neke stvari doživljava", kaže Houra. Zanimljivo je da se koncert Prljavaca u Revelinu na neki način “naslanja” na nedavni koncert Gorana Bregovića u istom prostoru. Naime, Houra i danas, bez sustezanja, odaje priznanje Bregi:

“Njemu ide možda najveća zasluga u stvaranju zagrebačke i jugo scene. On se nije dao smještati jer je bio uspješan, dokazao je da se može od toga živjeti. On je dokazao da to nije samo priča i hir mladih do vojske, nego je to uspješna stvar i moguć temelj egzistencije. Uvijek su se prije njega kao uspješni i bogati slikali nogometaši i mesari. Bregović je dokazao da je to ozbiljan posao od kojeg možeš živjeti pa je olakšao i nama taj pritisak', kaže Houra. 

Inače, ovih dana Prljavci rade na pjesmama za novi album koji bi, kako saznajemo, trebao biti objavljen potkraj godine. Dakle, 21. veljače u Revelinu na svoje će doći svi koji vole Prljavce i svi koji žele pomoći mladiću i Hajdukovcu koji je postao simbolom brige društva za one kojima je pomoć potrebna. 

 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene