Kulturni događaj

JaBiH festival i Magacin Kabare okupio poznate goste uTuškancu

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tantijemom Magacina Kabare u kinu Tuškanac zatvoren je ovogodišnji JaBiH festival.

Za zagrebačku publiku, Magacin Kabare je pripremio jedinstveni jazz cabaret, koji je rezultat zajedničkog rada vrhunskih BIH jazz muzičara (Sarajevo Jazz Guerilla - Dino Šukalo, Edvin Hadžić, Adis Sirbubalo) i Zane Marjanović, glumice i autorice muzike, dok je satirične tekstove napisao redatelj i scenarista Emir Kapetanović.

Pogledaj i ovo showbuzz Elle Film Festival Modni filmovi u kinu Tuškanac za sve ljubitelje mode

Tantijemi su nazočili brojni poznati kao Janko Popović Volarić, Đelo Hadžiselimović, Ivica Propadalo, Dražen Sirišćević, NIkša Bratoš, Vladimira Spindler te mnogi drugi.

Udruga za promicanje kulture i umjetnosti JA BiH osnovana je 2010. u Zagrebu. Ta neprofitabilna organizacija ima isključivu namjenu da potakne suradnju dvaju gradova Sarajeva i Zagreba. Do sada su održana četiri programa 2010., 2011. i 2012. te 2013. gdje su predstavljeni najbolji hrvatski filmovi uz gostovanja, dvaju zagrebačkih bendova i jednom izložbom.

Za vrijeme manifestacije gosti Zagreba bili su redatelji , glumci , producenti, pisci, te glazbeni umjetnici koji su na poseban način upotpunili atmosferu urbanog kulturnog događaja.

Cilj ovog projekta bio je promocija kako filmskih autora, glumaca , pisaca, glazbenih, likovnih i drugih umjetnika tako i uspostavljanje razmjene kulturne suradnje između Sarajeva i Zagreba, Hrvatske i Bosne i Hercegovine kao primjer europske suradnje i prijateljskih odnosa.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene