Ovo je sjajno

Ivanka Mazurkijević i Mrle zajedno otkrivaju Europu

Damir Martinović Mrle, Ivanka Mazurkijević (FOTO: Marko Prpic/PIXSELL) Damir Martinović Mrle, Ivanka Mazurkijević (FOTO: Marko Prpic/PIXSELL)

Ivanka Mazukijević i Damir Martinović Mrle potpisuju autorsku glazbu u predstavi za koju očekivano vlada veliko zanimanje javnosti.

U Rijeci, Europskoj prijestolnici kulture, zahuktale su se pripreme projekta Re(discovering) Europe / Ponovno otkrivanje Europe, Paola Magellija i Olivera Frljića. Osim interaktivnih radionica, performativne kuhinje i predavanja kao osnovnih sastavnica ovog projekta, veliki je interes upravo za kazališnu predstavu „Gorski divovi“ pod redateljskim vodstvom Paola Magellija nastalu po nedovršenoj drami nobelovca Luigija Pirandella čiju premijeru očekujemo 2. ožujka u HNK-u Ivana pl. Zajca Rijeka. Ovo je prvi projekt HNK-a Ivan pl. Zajc koji je sufinanciran iz sredstava Europske unije programa Creative Europe, a ujedno je i prvi zajednički projekt programa EPK i HNK Ivan pl. Zajc.

Pogledaj i ovo Marija Prodanović i Zoran Prodanović Prlja Najveća su im podrška Evo tko su bolje polovice Mrle i Prlje, jedna se rijetko pojavljuje, a druga je svima dobro poznata!

Osim redatelja i glumaca koji dolaze iz pet različitih manjinskih kazališta i koji, u titlovanoj predstavi, svatko svoju ulogu interpretira na svom jeziku, u ekipi predstave su Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle koji potpisuju autorsku glazbu u predstavi, a za koju očekivano vlada veliko zanimanje javnosti.

Damir Martinović Mrle, Ivanka Mazurkijević (FOTO: Marko Prpic/PIXSELL) Damir Martinović Mrle, Ivanka Mazurkijević (FOTO: Marko Prpic/PIXSELL)

Ovaj autorski dvojac, ona umjetničkog imena IvaneSky, a on Mr. Lee, iza sebe ima niz uspješnica. Uz njegove mnogobrojne projekte s „Letom 3“ i njene sa „Stampedom“, prvi veliki zajednički uspjeh slave filmom „Kauboji“. Tada su napisali glazbu, a mnoge pjesme sa soundtracka postale su hitovima i daleko van hrvatskih granica. Nakon „Kauboja“ ovaj dvojac ne prestaje osvajati svojom filmskom i kazališnom glazbom. Zahvaljujući ranijoj suradnji s Magellijem na predstavi „Galeb“ Antona Pavloviča Čehova ovaj redatelj poznaje njihov rad te im daje slobodu pri njihovom stvaranju. Oni čine upravo ono što Magelli želi, a bez previše suvišnih riječi.

Uz svo ovo adrenalinsko i strastveno glazbeno stvaralaštvo, Ivanka i Mrle su životni partneri i sretni roditelji male Eve, djevojčice koja ih prati u svemu što stvaraju, i privatno i poslovno. Zajedno sa svojim igračkama, vjerni im je pratitelj na probama „Gorskih divova“ u kojima uživa i nikada joj nije dosadno.

Hoće li lijepa i nasmijana Ivanka čiji glas dolazi do punog izražaja u ovoj predstavi, zajedno s glazbom njenog Mrleta, kontroverznog rokera još jednom postići golemi uspjeh, ne treba sumnjati, no hoće li Mrle ostati u društveno prihvatljivim okvirima i ne izazvati niti jedan skandal, u to treba sumnjati. I s nestrpljenjem očekivati.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene