Zagrebačka pjevačica Luce već godinama osvaja publiku i top liste diljem Hrvatske. Prošle godine je objavila album prvijenac, imala je veliku koncertnu promociju, a uskoro nastupa na 66. Zagrebačkom festivalu koji se održava 25. siječnja. Ususret festivalu popričali smo s njom o pjesmi „Čežnja“, prvom albumu, a otkrila nam je i još nekoliko detalja.


Prošla godina vam je bila dosta radna. Objavili ste prvi studijski album, odradili veliki koncert u Tvornici. Kako je po vama sve prošlo i što vam je bilo najzanimljivije?

Jako sam zadovoljna 2018. godinom i zahvalna na svemu što se dogodilo i na suradnicima koji su mi pomagali putem. Snimila sam i objavila svoj prvi album "Susret", kao i tri singla s pratećim video brojevima, imala sam puno lijepih svirki, a najvažnija od njih je svakako bila promocija albuma u Tvornici. Teško je u takvoj godini izdvojiti samo nešto kao najzanimljivije, ali moment kad sam prvi put držala svoj album u ruci je bio vrlo intenzivan, emotivan i poseban, kao da mi se pola života izvrtilo pred očima u tih nekoliko sekundi. Najdraži, pa i najemotivniji trenuci su najčešće vezani uz live nastupe, tako da bih tu izdvojila koncert u Tvornici.

Nazivaju vas i "Hrvatskom Adele", kako komentirate taj nadimak?

Obzirom da iznimno cijenim Adele i njezin dosadašnji rad, doživljavam tu usporedbu kao kompliment, ali svatko od nas stvara neki svoj put kojim ide i djeluje, a moj put nema veze s njenim. Ono što nam je svakako zajedničko je trema pred nastup i izravnost i otvorenost pred publikom.

Koja je pozadina pjesme "Čežnja"? Tko je na njoj sve radio?

"Čežnja" je pjesma koja je dugo "kuhala" u meni, a nastala je u nekih pola sata, samo je "iscurila" iz mene. Govori o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti jednog odnosa kojeg je bilo vrlo izazovno otpustiti. Tekst i glazbu sam napisala ja, a za aranžman je zaslužan Srđan Sekulović Skansi. Moji dečki iz benda su ju odsvirali u studiju, a onu masu back vokala sam snimila ja. Bilo mi je smiješno kad je prijateljica mislila da sam pozvala klapu u studio da to otpjeva i nije mi vjerovala da su sve te trake moj vokal u raznim lagama.

S tom pjesmom nastupate uskoro na Zagrebačkom festivalu, što očekujete od nastupa?

Jako se veselim nastupu i cijelom festivalu, jer godinama slušam o njemu i pratim koliko stignem, a ovo će biti prvi put da i ja nastupam. Veselim se i čuti kolege, neke od pjesama koje sam čula su predivne. U svakom slučaju, uzbuđenje raste iz dana u dan i jedva čekam 25. siječnja.

S kim biste od kolega najviše voljeli surađivati i zašto?

Imala sam tu ludu sreću da sam bila gošća nekoliko puta jedinstvenoj Josipi Lisac, tako da je ta želja ispunjena, a osim nje teško mi je izdvojiti samo jednog izvođača. Mislim da je na sceni talentiranih glazbenika i bendova više nego ikad, što u mainstream vodama, što u onim malo alternativnijim, pa tako i mnogo kolega s kojima bih rado surađivala.

Kakvi su vam planovi za ovu godinu, gdje će vas publika moći pogledati uživo?

Plan je dalje promovirati album "Susret" po Hrvatskoj i regiji, a osim toga radim već i na novim materijalima. Vrlo brzo već idem ponovno u studio, tako da nema puno mjesta za odmor.

Što radite dok ne radite glazbu?

Šećem po Jarunu, idem na satove pjevanja, pohodim koncerte vrlo različitih žanrova, otkrivam novu glazbu i filmove, družim se s ljudima i promišljam o životu, odnosima i ostalim stvarima koje su svakodnevnica "overthinking" umova.

Izgleda upola mlađe: 60-godišnja pjevačica objavila fotografiju bez šminke, pokazala lice bez bora ali i novu boju kose

Omiljeni pjevač operiran u Njemačkoj, podršku mu iskazao i slavni nogometaš: "Vremenom mi se pogoršalo stanje"

Slavna ljepotica javno priznala: "Vjerojatno ne bih bila s dečkom da nema novaca"

Vezani članci Slika nije dostupna LUCE UDARILA NA JUG Kaos sve veći - bura ruši drveće, prevrnula i šleper, tisuće kućanstava bez struje Slika nije dostupna 12. POZITIVNI KONCERT Josipa, Bajaga, Rundek i Luce po prvi put zajedno na koncertu