U novoj inscenaciji Krležine drame, ispunjenoj drugačijom poetikom i neobičnim redateljskim rukopisom, detronizirani Lenbach već je izvršio samoubojstvo, a Laura, još umrljana muževljevom krvlju, pokušava s advokatom Križovcem nekako izaći iz te životne noćne more

Galerija


Hvaljena predstava ''U agoniji'', u adaptaciji i režiji Ane Đorđević, nakon gostovanja u Rijeci 7. svibnja na 25. Međunarodnom festivalu malih scena, bit će izvedena u Teatru EXIT 9. svibnja u 20h. Predstava je nastala u produkciji beogradske nezavisne agencije Beo art 2015.

Vezani članci Kauboji Sad već kultna predstava ''Kauboji'' u subotu je izvedena po 500. put Gospodin Noubadi Kafkijanska farsa malog čovjeka u Exitu: Imamo li novi hit?

U novoj inscenaciji Krležine drame, ispunjenoj drugačijom poetikom i neobičnim redateljskim rukopisom, detronizirani Lenbach već je izvršio samoubojstvo, a Laura, još umrljana muževljevom krvlju, pokušava s advokatom Križovcem, čovjekom kojeg zaista i do kraja voli, nekako izaći iz te životne noćne more. Bitno za predstavu je da redateljica Ana Đorđević taj komad nije vidjela kao ‘epsku priču jedne ljubavi’, nego kao dramu ‘u zoru suvremenog doba kakvo danas znamo'.

PR
PR

Današnja podređenost ljudi kapitalu i neiskrenim odnosima u javnom i privatnom životu samo su najekstremniji odraz onoga što se začelo upravo tada, i to je bio motivacijski okidač za ovu izvedbu.

NAGRADE:

FESTIVAL ZAPLET 09, Bana Luka, 2017. - Nagrada za najboljeg mladog glumca – Radovan Vujović – za ulogu Ivana Križovca – u predstavi U agoniji.

Krležin kompleksni jezik, te ambicioznost, dvoličnost i cinizam njegovog doktora Ivana Križovca materijaliziraju se u igri Radovana Vujovića. Vujović je svoju glumačku igru počeo svedeno i kontrolirano, da bi do kraja predstave prošao transformaciju do razularenog, izopačenog, advokata van kontrole, koji pokušava pod svaku cijenu sačuvati vlastite privilegije.