Humanitarni glazbeni spektakl

I poznate domaće dame bore se s bolesti štitnjače: "Važno je otkriti problem na vrijeme!"

Jelena Rozga (Foto: Aida Redžepagić) Jelena Rozga (Foto: Aida Redžepagić) Aida Redžepagi? 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Žanamari (FOTO: Instagram) Žanamari (Foto: Instagram) Žanamari (FOTO: Instagram) Žanamari (Foto: Instagram) Jelena Rozga (FOTO: Instagram) Jelena Rozga (FOTO: Instagram) +0 Jelena Rozga (Foto: Aida Redžepagić) Galerija

Na glazbenom spektaklu u Lisinskom nastupit će Zagrebačka filharmonija, Radojka Šverko, Martina Tomčić te sestre Ivana i Marija Husar.

Večerašnji koncert u Zagrebu podsjetit će javnost o problemu bolesti štitnjače.

Pogledaj i ovo Žanamari Perčić - 2 hm, što se događa? Žanamari Perčić pokazala kćerkicu i javila se s putovanja, izostanak supruga s fotografija opet je potaknuo šuškanja o njihovu braku

Večeras, 19. listopada 2018. godine, u 19:30 sati u Koncertnoj Dvorani "Vatroslav Lisinski" održat će se humanitarni koncert koji će pokazati koliko je važno osvijestiti javnost o bolesti štitnjače, jer sve je više ljudi s ovim problemom.

Humanitarni koncert za pomoć oboljelima od bolesti štitnjače održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, Grada Zagreba, Gradske skupštine Grada Zagreba i Ministarstva zdravstva, a organizatori koncerta su Hrvatska udruga za bolesti štitnjače, Hrvatsko društvo za štitnjaču te Klinika za onkologiju u nuklearnu medicinu KBC-a Sestre milosrdnice.

Na glazbenom spektaklu nastupit će Zagrebačka filharmonija, Radojka Šverko, Martina Tomčić te sestre Ivana i Marija Husar.

I neke poznate domaće dame boluju od ove bolesti, kao na primjer pjevačica Jelena Rozga, atletičarka Blanka Vlašić, ali i pjevačica Žanamari Perčić koja nam je nedavno otvoreno progovorila o borbi s njom.

"Ja sam uklonila štitnjaču s 15 godina i od tada sam na Eutyroxu, sintetičkom hormonu koji inače luči štitnjača. U trudnoći treba biti oprezan i podizati dozu Eutyroxa jer je potrebno pratiti rast djeteta kad treba više tog hormona. To treba često pratiti i meni je izazvalo dodatnu komplikaciju u trudnoći jer mi u prvih nekoliko mjeseci nisu dovoljno brzo povećali dozu. Dobila sam strašno puno kilograma već u prvim mjesecima trudnoće. Kasnije sam prešla kod privatnog liječnika i sve se izbalansiralo", objasnila nam je Žanamari.

Žanamari (FOTO: Instagram) Žanamari (FOTO: Instagram)

"Najteže je bilo na početku, dok mi još nije dijagnosticiran problem sa štitnjačom. Mršavjela sam, povraćala, popustila u školi, pao mi je imunitet i stalno su me liječili od krivih stvari, a mjesecima nisu posumnjali na štitnjaču. To je, kako se kaže ‘tricky part’ - diagnosticirati. Poslije je sve lakše kad uzimaš odgovarajuću terapiju."

"Bitno se redovito pregledavati. Govorim vam iz vlastitog iskustva, jer mi je prije 13 godina dijagnosticiran papilarni karcinom. Jedini lijek je operacija. U Hrvatskoj imamo vrhunske liječnike za štitnjaču, samo je bitno da ih slušamo i da im više vjerujemo. Ne podilazite alternativama, već vjerujte liječnicima uz čije se savjete te redovne kontrole i odgovarajuću terapiju može kvalitetno živjeti i s ovom bolešću. Važno je da ju otkrijete na vrijeme, a koncertu i udruzi to je jedna od niti vodilja, kao i zajedništvo liječnika i pacijenata", otkrila nam je Verica Mešić, predsjednica Hrvatske udruge za bolesti štitnjače.

Nova TV podržava rad Hrvatske udruge za bolesti štitnjače te će i medijski pratiti koncert.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene