Na Sceni Amadeo održan je humanitarni koncert Gabi Novak i Arsena Dedića za akciju 'Korak u život'


Ove godine 'domaćini' koncerta bili su vrhunski glazbeni umjetnici Gabi Novak i Arsen Dedić te njihovi gosti Lea Dekleva i maestro Branko Bulić Bula koji su rasprodali scenu Amadeo i svojim glazbenim nastupom oduševili sve prisutne.

Tony Cetinski će 11. kolovoza u pulskoj Areni proslaviti 25 godina svoje uspješne karijere

Vezani članci Slika nije dostupna Obitelj Dedić o životu bez Arsena: 'Malo je teško, ali sam hrabra' Slika nije dostupna Trpio je teške bolove: Gabi odahnula kad se Arsen probudio nakon operacije

Posebnost ovogodišnjeg koncerta bila je činjenica da je svaki kupac ulaznice za koncert na dar dobio grafiku vrsnog hrvatskog likovnog umjetnika Vatroslava Kuliša, čija je izložba "Životinjsko carstvo " od 02.07.2015. postavljena u sklopu programa Scene Amadeo.

U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a neki od njih ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju za svoju budućnost i egzistenciju. Upravo je iz tog razloga Rotary club Zagreb Kaptol 2009. godine pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija – Korak u život.

Akcijom se od tada svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. U proteklih šest godina prikupljeno je više od 20 milijuna kuna za 185 studentskih stipendija, dok je prva generacija stipendista završila studij prošle godine.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook