Australska avantura

Hrvatski vaterpolisti u potrazi za klokanima

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ekskluzivno za Dnevnik.hr hrvatski vaterpolski reprezentativac Duje Živković kroz tri pisma iz Australije u kojima će podijelit svoje dojmove o dalekoj zemlji.

Ekskluzivno za Dnevnik.hr hrvatski vaterpolski reprezentativac Duje Živković kroz tri pisma iz Australije podijelit će s nama prve dojmove o ovoj udaljenoj zemlji, utakmicama te ostalim aktivnostima naših zlatnih junaka.

Pogledaj i ovo Voyager zaslužili pozivnicu "Što oni rade na Eurosongu?" Gledatelji se ovo iznova pitaju od 2015. godine, a evo i objašnjenja!

Hrvatska vaterpolska reprezentacija drugu godinu zaredom dijelom je prestižnog sportskog događaja BHP Billiton Aquatic Super Series u Perthu, a očekuje ih i službena prijateljska utakmica s reprezentacijom Australije. Zlatni olimpijci iskoristit će vrijeme u Australiji kako bi se što bolje pripremili za naredne izazove. Od samog dolaska naši reprezentativci naporno treniraju dva puta dnevno i unatoč jet lagu uspješno izvršavaju sve zadatke. Hrvatske rerprezentativce primio u Hrvatskoj kući ambasador u Australiji Damir Kušen i konzul u Perthu Mladen Cvrlje.

‘Došao je i taj dan! Da i ja vidim prekrasnu zemlju klokana, zemlju blagostanja u kojoj su svoj drugi dom pronašli i naši brojni iseljenici’

Kako će zgodni vaterpolisti dočekati Novu 2014.?

Putovanje je prošlo standardno - nikad kraja. Krenuli smo iz Zagreba, stali u Budimpešti da se u avion ukrcaju svi koji idu za Dohu. Oduševljen sam avionom, zadnji krik aero tehnike. Ovo mi je bilo prvi puta da se vozim u jednom avionu na kojem svako sjedalo ima svoj ekran, najnovije svjetske filmove i glazbu. Pričalo se kako će avion koji vozi od Dohe do Pertha biti puno veći, kako ima više mjesta. Istina, bio je puno veći, ali da je bilo mjesta, nećemo pretjerivati. Ma let je trajao ‘ samo ‘ 11 sati.

Kad smo došli u Perth dočekalo nas je pravo ljeto. Odmah sam stavio naočale na glavu, mozak malo na pašu, sunce, plaža, izlasci...al ništa od toga. Jedino što je istinito je da je bilo jako sunce. I to vrlo jako! Odradili smo nekoliko treninga s Australcima i Rusima. Prva dva dana slobodno vrijeme smo provodili čudno. Trebalo se naviknut na taj jet lag, bili smo preumorni za išta. U gradu smo popili piće. Cimer i ja smo otišli navečer u šetnju gradom.


Grad Perth je prekrasan sve neke nove zgrade, dosta travnate površine, nije loše. Vjerojatno mi izgleda puno bolji nego što uistinu i jest - jer je ljeto. Danas smo išli u hrvatski centar gdje smo se konačno dobro najeli. (Imali smo trening prije i odmah poslije :) ).


Ostala su nam još četiri dana do povratka. Namjera nam je, ukoliko nam to doista zahtjevni treninzi dozvole, otići pogledati morske pse, budući je to jedna od glavnih atrakcija po čemu je Perth poznat. Mjesto u kojem morski psi ne praštaju! Htio bih vidjeti i klokane jer ako ih ne vidim to je isto kao da sam bio u Rimu, a nisam vidio Papu (premda sam u Rimu bio tri puta, a Pape’ ni ćut ni vidit ‘)!' :)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene