Gibonnijeva pjesma "Hodaj" dobila je novo ruho, i to tamburaško, zahvaljujući Hojsak&Novosel duu.

Galerija


Hojsak&Novosel duo je koji čine Tihomir Hojsak (kontrabas) i Filip Novosel (tambura), nastao na ideji da se kombiniraju dva žičana instrumenta uz različite tradicije sviranja.

Hojsak&Novosel duo (Foto: Mare Milin)
Hojsak&Novosel (Foto:Ivica Galovic/PIXSELL) Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Vezani članci Gibonni (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL) Bila je to veličanstvena večer o kojoj će se dugo pričati: U splitskoj areni obilježili Oliverov rođendan! Donald Trump i Xi Jinping (Foto: AFP) Kina i SAD zajedno razbile lanac krijumčara fentanila, droge 50 puta potentnije od heroina

Njihova autorska glazba i originalan pristup vrlo brzo postali su hrvatski kulturološki brend pa je ovaj duo u nepune tri godine svoga djelovanja nastupio u Americi, Kini, Italiji, Belgiji, Austriji, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, BiH te cijeloj Hrvatskoj. Osim brojnih nastupa ističu se i kolaboracije sa Vlatkom Stefanovskim, Matijom Dedićem, Zagrebačkom Filharmonijom, tamburaškim orkestrom i Theodosiijem Spassovim.
A najnovija suradnja donosi vrlo zanimljivu kombinaciju - spoj kontrabasa i tambure u pjesmama Zlatana Stipišića Gibonnija.

Suradnja s Gibonnijem dogodila se spontano, nakon susreta dvojca i Gibonnija na diskografskoj nagradi Porin. Ubrzo su Tihomir i Filip dobili poziv da budu gosti na Gibonnijevom koncertu u Areni Zagreb, a nakon iznimne reakcije publike, glazbenici su pristupili Gibonniju s idejom da se suradnja podigne na veću umjetničku razinu. Rezultat svega je skorašnji album Hojsaka i Novosela koji će sadržavati pjesme Zlatana Stipišića Gibonnija u verziji s tamburom i kontrabasom.

 

 

 Tu suradnju najavljuje pjesma „Hodaj“, prva od devet pjesma koje će se naći na albumu.
Filip i Tihomir zaslužni su za aranžman pjesme, redatelj video spota je Josip Grizbaher, direktor fotografije Tomislav Šilovinac, a art direktor Marko Džavić.

“Za nas je ovo velika stvar, ipak je Gibo već godinama jedan od naših najkvalitetnijih i najizvođenijih autora. Također, onaj tko prati Gibonnijevu karijeru zna da se uz Gibu pojavljuju vrhunski glazbenici kao što su Nikša Bratoš, Vlatko Stefanovski, Tony Levin, Manu Katche i mnogi drugi. Biti dio tog zvjezdanog društva za nas je potvrda našeg dobrog i kvalitetnog rada.Jako nam je drago da je Gibonni prihvatio našu ideju o suradnji“, izjavili su Filip i Tihomir.

"Kada su mi ova dva talentirana mladića predstavila ideju o suradnji, odmah mi se to svidjelo. Poslušajte kako zvuči moja "Hodaj" uz njihove zvukove tambure i kontrabasa, vjerujem da ćete se složiti da ovako nešto nismo smjeli propustiti napraviti.", izjavio je Gibonni.

Podsjetimo, Hojsak & Novosel svoj su put započeli u siječnju 2016. kada su izbacili prvi singl Bow vs Plectrum. Nakon toga snimili su dva albuma, od kojih jedan sa gudačima Zagrebačke Filharmonije.
Česti su gosti na diplomatskim, protokolarnim i promocijskim događanjima po svijetu i Hrvatskoj, a uzvanici i publika redovito ih ispraćaju ovacijama.