Pjesma "Idem jugu svom" Harija Rončeviča oduševila je publiku na prošlogodišnjem Festivalu zabavne glazbe Split.

Galerija Hari Rončević - 1 Hari Rončević - 2 Hari Rončević - 3 +1 Hari Rončević - 4

Idem domu svomu tri su riječi kojima bi Hari Rončević opisao svoj novi spot. Hari kao autor glazbe, teksta i aranžmana pjesme “Idem jugu svom” slavi povratak u Dalmaciju nakon dugogodišnjeg života u Zagrebu. Pjesmu je predstavio prošle godine na jubilarnom 60. Splitskom festival u rodnome Splitu, a sada je pjesma dobila i novi spot kojeg je snimao Hrvoje Svalina.

Vezani članci Hari Rončević Nakon 13 godina vratio se u rodnu Dalmaciju, a priznao je za što mu estrada nikad nije poslužila Hari Rončević Hari Rončević s novom pjesmom pokazuje da je "Spreman na sve", pogledajte novi spot!

U spotu su sudjelovali svi članovi benda, ali posebnu ulogu ovog je puta dobio Toni Jurić. Snimljeni kadrovi pobudit će iskru nade, ali i nostalgije i želje za domom kod svakog tko ih pogleda. Nešto veseliji ton ovog spota i pjesme mali je odmak od jedinstvenog načina obrađivanja aktualnih društvenih problema u pjesmama "Spreman na sve", "Sve smo mi u pakao pretvorili" i "Hoću bolji svijet" koje je Hari objavio ove godine.

Splitski je pjevač o pjesmi rekao: "Ja inače ne pišem pjesme ako mi nešto ne znače, ili emotivno ili razmišljajući o drugoj osobi. Čak ne mora biti pjesma o meni, ali u ovom slučaju sam baš ja u pitanju. Nakon 14 godina života u Zagrebu – koji mi je inače jako drag zbog ljudi koje sam upozna tamo, a puno prijatelja imam i dan danas – jednostavno vuče te nešto uvijek doma, gdje si se rodio, gdje si živio 40 i nešto godina. To je bila inspiracija za ovu pjesmu s tim da sam ja to napisao dvije godine prije nego što sam se vratio".

Na pitanje o tome kako je proteklo snimanje spota Hari je odgovorio: "Snimanje je proteklo dobro. Pretpostavljam da je sve ispalo ne dobro, nego jako dobro. Na kraju smo snimali na jednom mjestu koje ovako nije uobičajeno za Dalmaciju s čudnom vizurama što ćete na kraju krajeva uspjeti vidjeti u spotu. Naše pjevanje će se izmješati s kadrovima koje je glumio inače član mog benda Toni Jurić. Spot je snimao Hrvoje Svalina, a članovi benda su snimali sa mnom.

Hrvoje Svalina o spotu je dodao i ovo: "Spot prikazuje povratak domu, kroz dugo putovanje koje prolazi protagonist, stiže do svog cilja i pronalazi djelić sebe koji je u tuđini bio zatomljen. Nije slučajnost što je protagonist u konačnici glazbenik koji se vraća svom bendu, čime je naglašena otuđenost same glazbe od društva u proteklom vremenu kao važnog čimbenika društvenog života".

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju