RED BULL ADRIA

Greenteck održao popping radionicu u Zagrebu

PR PR 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju PR PR PR PR PR PR +0 PR Galerija

Red Bullov popper, Maxime Green-Langelier aka Greenteck, jedno od najvećih imena na svjetskoj street dance sceni i višestruki svjetski popping prvak, prošlog je vikenda održao radionicu u Zagrebu.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju PR PR PR PR PR PR +0 PR Galerija  U nedjelju 25. ožujka Red Bullov popper Greenteck održao je plesnu radionicu u zagrebačkom studiju Dance Studio TransForm. Veliki kreativac i plesački virtuoz već godinama niže najprestižnije svjetske naslove, a svoj status najboljeg potvrdio je i početkom ožujka na Juste Debout natjecanju održanom u Parizu, na kojem je u popping kategoriji pobijedio sa svojim partnerom Nelsonom. Iako mu je cijela hip hop kultura važna, popping ga je, kaže, kroz godine sam odabrao i postao njegovim dijelom.

PR PR

Popping je poseban plesni stil u kojem se izvode naoko neuobičajene kretnje različitim dijelovima tijela, što od plesača zahtijeva iznimnu sposobnost koncentracije. Mišićnim kontrakcijama i opuštanjima dobiva se efekt udarca u tijelu plesača, koji se naziva pop ili hit, pa otud i naziv za sam stil. Plesači cijelim svojim bićem osjećaju glazbu i u skladu s njom kreiraju zanimljive i dinamične pokrete.

PR PR

Ovaj plesni stil nije uobičajen plesni izraz na našim prostorima pa mnogi plesači nisu željeli propustiti radionicu. Odaziv je bio odličan, a hrvatska plesna scena s velikim je oduševljenjem prigrlila priliku da uči od majstora poppinga, o čemu najviše govori činjenica da su sva mjesta popunjena unutar samo nekoliko dana od objave o održavanju radionice. Na licu mjesta vladala je odlična atmosfera, a rasplesani polaznici na podiju su ostavili posljednje atome snage, s obzirom na to da Greenteck nije štedio baš nikoga.

PR PR

Za sebe skromno kaže da samo želi ostati učenik, uvijek učiti nešto novo i dijeliti svoje putovanje s drugima. Polaznicima je poručio: „Važno je povezati se s korijenima i pokušati razumjeti cijelu kulturu. Ne bojte se inovacije i pokušajte kreirati nove stvari. No poštujte korijene, mjesto odakle je nešto poteklo, što god u životu radili.“ A zatim je dodao: „To je moja poruka: mir i ljubav. U zajednici se mora njegovati poštovanje, zajedništvo, dijeljenje iskustava i ljubavi. To je ono što ja radim. Sretan sam što sam danas ovo podijelio s vama.“

PR PR

Osim Zagreba, Greenteck je u sklopu serije radionica posjetio Sarajevo i Ljubljanu. Nadamo se da će ga popping koraci još koji put dovesti do Hrvatske kako bi hrvatska street dance scena imala još prilike za upijanje znanja od ovog plesnog majstora.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene