u Hotelu Esplanada

Festival šampanjca i Forum zagrebačkih ugostitelja u petak 21. studenog

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

I ove godine se održava Forum zagrebačkih ugostitelja te Festival prvog hrvatskog šampanjca u Hotelu Esplanade u Zagrebu.

Forum se sastoji od radnog dijela, konferencije za medije i Gastro prezentacije/partyja gdje zagrebački ugostitelji promoviraju jela, slastice, pića i gastro ponudu Zagreba uz glazbeni program o kojemu se brine popularni hrvatski producent David Vurdelja aka Baby Dooks uz poznata lica Anica Kovač, Mario Petreković etc. koji će svojom prisutnošću skrenuti pozornost na tekuću problematiku ugostitelja s obzirom da su i sami ugostitelji.

Također, ovogodišnji Forum uvod je u obilježavanje proslave 150 godina od izlaganja prvog šampanjca od hrvatskog vina (Franjo Pokorny 1864. godine izlagao hrvatski šampanjac na Prvoj Dalmatinsko-hrvatsko-slavonskoj izložbi na lokaciji današnjeg HNK i Pravnog fakulteta pri čemu je bilo 3866 izlagača, raznih djelatnosti (716 vinara). Zahvaljujući primjeni u to doba najsuvremenijih postupaka osvaja najveća odličja. Slične uspjehe postiže i na izložbama u Beču, Parizu, Londonu, Philadelphiji, Sidneyu. U Zagrebu se šampanjac proizvodi i konzumira preko 150 godina, što je pokazatelj visoke kulturne škole. U to vrijeme naziv šampanjac je korišten u cijelom svijetu, Francuska ga je prvi put zaštitila 1891.g. , drugi put 1919.g.

Nakon konferencije za medije, svi su pozvani na bogatu Gastro prezentaciju zagrebačke i hrvatske kuhinje od 13-15 sati u dvorani Istanbul Hotela Esplanade Zagreb uz glazbeni program u produkciji poznatog hrvatskog producenta/skladatelja Davida Vurdelje Baby Dooksa.

Udruženje ugostitelja Zagreba godinama uspješno djeluje na području mijenjanja legislative po pitanjima važnima za ugostitelje ne samo Zagreba već i cijele Hrvatske i Zaključci ovih godišnjih sastanaka imaju efekt na stanje u ugostiteljstvu čitave Hrvatske.
Na press konferenciji će predstavnici Udruženja ugostitelja Zagreb zajedno sa svojim gostima (ministrima, predstavnicima lokalne vlasti, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Grada Zagreba, Porezne uprave i dr.) predstaviti široj javnosti NOVE zahtjeve ugostitelja prema zakonodavcima.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene