Festival u kamenolomu

Tjedan senzacija na Festivalu Rocks&Stars @ Cave Romane

Stefan Milenković (Foto: PR) Stefan Milenković (Foto: PR) PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Stefan Milenković (Foto: PR) +0 Acollective (Foto: PR) Galerija

Stefan Milenković, svjetski poznati violinist, Roy Yozevitch, mentalist koji čita misli, urnebesna komedija Stojana Matavulja te genijalni izraelski glazbenici band Acollective i duo Ozone osigurat će publici senzacionalan i neponovljiv tjedan na Festivalu Rocks&Stars @ Cave Romane od 31. srpnja do 3. kolovoza u Vinkuranu.

Ljetni tjedan kad srpanj pozdravlja kolovoz vibrirat će festivalska pozornica u kamenolomu Cave Romane čistim guštom za tijelo i dušu jer 31. srpnja nastupa maestro Stefan Milenković, a svirat će na violini Giovannija Battiste Guadagninija staroj punih 225 godina. Maestrov nastup inspirirali su velikani glazbe Claude Debussy, Sergej Prokofjev i Georg Gershwin, a na klaviru pratit će ga Vladimir Milošević.

Pogledaj i ovo showbuzz Sjajan festival! FOR 2013 festival nudi povoljnije cijene ulaznica za EX-YU područje!

Uz ljubav prema klasičnoj glazbi poznato je da je Milenković glazbenik širokih stilskih interesa, nastupao je s rock sastavom Gorillaz, pet puta bio nominiranim za nagradu Grammy u prestižnom Apollo teatru u Harlemu, New York, surađivao je, između ostalih, i s lutnjistom Edinom Karamazovom, nominiranim za nagradu Grammy, gitaristom Vlatkom Stefanovskim i njegovim triom, i drugima. Njegov nastup u Vinkuranu oplemenit će humanitarna akcija kojom će organizator s partnerima osigurati violinu talentiranom učeniku/učenici iz pulske glazbene škole.

Prvog dana u kolovozu izraelski mentalist Roy Yozevitch priredit će pravi mentalni spektakl jer će zorno prikazati sposobnosti telepatije i telekineze. On, između ostalog, naprosto čita misli, a svoje sposobnosti bazira na znanosti o umu te proučavanju ljudske i umjetne inteligencije. Inače je doktor elektrotehnike i predaje na sveučilištima gdje svoja znanja koristi da bi nadahnuo buduće naraštaje da prošire svijest i svestrano koriste raspoložive umne sposobnosti. Yozevitchevo umijeće korištenja znanosti u kreiranju pravo interaktivnog show spektakla bit će praznik za znatiželjnike i ljubitelje televizijskog mentaliste Patricka Janea kojeg je utjelovio poznati glumac Simon Baker.

Yozevitchev nastup glazbeno će začiniti duo Ozone izvodeći klezmer glazbu u elektro beatu, korištenjem harmonike koja nije uobičajen instrument za glazbeni žanr koji potječe od istočnoeuropskih Židova Aškenaza. 2. kolovoza na vinkuransku pozornicu stupit će svjetski poznati band Acollective za kojeg je Tom Robinson, ugledni radijski voditelj s BBC6, izjavio: Njihov live je bio urnebesno dobar, toplo ih preporučam. Dolaze iz Tel Aviva i svojom glazbom često dočaravaju život u Izrealu. Njihova mnogobrojna publika, od Velike Britanije, SADa, Južne Koreje, Njemačke pa do Indije i dalje, istinski uživaju u zvukovima Trippy folka psihodelične elektronike, progresivnog popa i bliskoistočnog bluesa, a njihov album Dolazak svjetlosti je glazbeni trijumf.

Prva dva dana kolovoza posvećena su otkrivanju zemlje na tri mora što će kroz izložbu fotografija “Drugačiji pogled na Izrael“ prikazati Gilad Benari, svjetski poznat i službeni fotograf Ministarstva turizma Izraela. Program Discover Israel, 1. i 2. kolovoza, dočarat će bogatu kulturu Izraela na jedinstven način.
3. kolovoza poznati hrvatski glumac Stojan Matavulj zajedno će s fenomenalnim glazbenicima i gitaristima Jadranom Vuškovićem, članom negdašnjeg legendarnog glazbenog sastava Daleka Obala te Robertom Grubićem, bivšim članom grupe Stivideni, zakomušat publici mozak s dobrom dozom humora. Njihova blues cabaret komedija Komušanje mozga ozarit će lica publike u starom rimskom kamenolomu u Vinkuranu.

Tjedan festivalskih senzacija pratit će i raznovrsne pogodnosti pa su tako organizator Medulinska Rivijera i Općina Medulin kreirali paket 3+1 za obitelji i prijatelje gdje se za tri kupljene ulaznice ostvaruje jedna gratis, a kupnjom ulaznica za koncerte do 27.7. ostvaruje se gratis ulaznica za program Discover Israel. Uz to, komediju Komušanje mozga poklanjaju svim gostima. Za sve ostvarene gratis ulaznice potrebno poslati potvrdu dolaska na info@caveromane.com.

Sve informacije o pogodnostima i programu mogu se pronaći na www.caveromane.com i Facebook stranici festivala.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene