i klapa Cambi

Posljednja pjesma Vinka Coce dobila je i video spot - Pogledajte!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Neprežaljeni trogirski slavuj ostavio nam je ogromno glazbeno blago i najljepše pjesme koje žive već generacijama, a posljednja koju je snimio upravo je dobila i spot.

'Dalmatinskom puku' koju je Vinko Coce otpjevao sa klapom Cambi (K. Kam belovac), još je jedna himna njegovoj ljubljenoj Dalmaciji i Hajduku. Iako je bio bolestan, ovaj iznimni pjevački talent i čovjek koji je donosio radost gdje god se pojavio, skupio je snagu i još jednom opjevao svoju Dalmaciju u pjesmi autora Mugdeira Tutića.

Pogledaj i ovo Grupa CAMBI. Rock i pop?! Grupa CAMBI. objavljuje prvu vlastitu autorsku pjesmu ''Dok te sanjam'', u ovakvom izdanju još ih niste vidjeli!

Janja Coce: 'Sad mi je sve teže kad shvaćam da Vinko stvarno neće doć'

'Vinko Coce bio je etalon klapskog tenora, po mnogima nedostignuti ideal klapskog pivanja. Osim toga bio je dobar čovjek i drag u svakom susretu. Čast mi je bila sudjelovati u njegovom oproštajnom projektu', rekao je Edi Šegota, bivši član klape Cambi. Pjesma 'Dalmatinskom puku' prvi put je izvedena prošlog ljeta na utakmici Cocinog ljubljenog Hajduka na Poljudu.

Coce tada više nije bilo, ali kako je Torcida i obećala, njegov glas nikad umrit neće, pa su pjesmu pozdravili velikim pljeskom. 'Dalmatinskom puku' pjesma je posvećena Dalmaciji i njegovoj „personifikaciji“ HAJDUKU. Emotivan je trenutak ove pjesme u tome što je to bila oproštajna pjesma Vinka Coce, ikone Hajduka, Dalmacije i klapskog pivanja. Meni kao članu klape Cambi bila je čast sudjelovati u takvom projektu. Usprkos opsežnoj diskografiji klape, ovo je prvi i jedini zajednički glazbeni uradak', kazao je Hrvoje Lozančić iz klape Cambi.

Autor pjesme Mugdeir Tutić kazao je da je pjesmom pokušao opisati osjećaj onoga što magična Dalmacija daje ljudima svojim bojama, zvukom, mirisom. 'Teško je u nekoliko stihova opisati dalmatinsku konobu kakvom ju je doživljavao naš prijatelj Vinko Coce dok bi kradom kušao delicije pazeći da ga mati ne opazi, ili dok s rada u polju onako umoran žuri na probu da sa klapom zapiva. Poklanjam ju svima kojima nedostaje naš voljeni dalmatinsk i slavuj i siguran sam da, kad uvati vrimena, negdje iz nebeske uvale pogleda i, onako kako je on znao, kaže: Dobro je, barba!', kazao je Tutić kojeg su s Cocom vezali dugogodišnje prijateljstvo i suradnja
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene