Na Aj Cha festivalu sudjelovat će glazbenici, kolege Dina Dvornika i prijatelji te afirmirani i neafirmirani bendovi i DJ-evi, a više informacija i još najava bit će poznato za nekoliko dana.

Galerija


Drugo izdanje Aj Cha festivala posvećenog Dinu Dvorniku održat će se za manje od mjesec dana, od 16. do 18. kolovoza ove godine.

Vezani članci Danijela Dvornik (Foto: Instagram) Danijelu Dvornik rijetko viđamo u ovako elegantom izdanju, što je stvarno prava šteta Dino i Ella Dvornik (Foto: Dnevnik.hr) - 1 11 godina od odlaska domaćeg kralja glazbe: Mislio je da ga kolege ignoriraju, a smrt oca ga je slomila

Već je najavljeno kako će Dubioza kolektiv nastupati na Starom Hajdukovu igralištu 18. kolovoza, a vrata ka festivalu otvorili su obradom Dvornikove pjesme "Treba mi zraka". Kako je pjesma nastala i što njima to znači, objasnili su sami dečki iz popularnog benda.

"Pjesma 'Treba mi zraka' napisana je 2003. godine, a autori su Haris Čustović i Dino Dvornik. Nisu je završili zbog Dinine prerane smrti. Haris nam je predložio da završimo pjesmu jer bi bilo šteta da se to što je ostalo iza Dina ne objavi. Kada smo čuli demo, bukvalno smo sjeli i za dva dana završili pjesmu. U potpunosti smo je preradili i pokušali približiti nekom našem stilu, ali da ipak i ostane u istom ruhu u kojem je napisana. Na prvu nam je zazvučala odlično i jako smo sretni s finalnim rezultatom. Pjesmu smo producirali zajedno s Harisom. Mi se osjećamo potpuno ispunjenima jer smo odličnu pjesmu oteli od zaborava i na svoj način napravili svoju posvetu Dinu Dvorniku. Jako nam je drago da ćemo nastupiti na Aj Cha festivalu Dinu u čast", ističu iz Dubioze kolektiva.

Dubioza Kolektiv već dugi niz godina oduševljava publiku diljem regije, ali i svijeta, a skupa s kolegama će proslaviti veliko stvaralaštvo Dina Dvornika.

Na Aj Cha festivalu sudjelovat će glazbenici, Dinovi kolege i prijatelji te afirmirani i neafirmirani bendovi i DJ-evi, a više informacija i još najava bit će poznato za nekoliko dana. Ulaznice u pretprodaji za koncert Dubioze kolektiva možete kupiti putem sustava Eventim, ticketshop.hr, kao i na njihovim prodajnim mjestima te putem croatia-ticket.com po cijeni od 90 kuna.