velika izložba

Djela 8 hrvatskih umjetnika odabrana su u trajno vlasništvo EU parlamenta!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ove slike uskoro će krasiti zidove Europskog parlamenta. I predstavljati još jedan dio bogate hrvatske tradicije i kulture. Odabrani umjetnici jako su ponosni.

'Obratili smo se sedam iz najpoštovanih hrvatskih kulturnih institucija koje smo zamolili da nama nominiraju hrvatski umjetnici i da njih stave na njihovu vrijednost', rekla je Violeta Simeonova Staničić, Voditeljica ureda za informiranje Europskog parlamenta.

Pogledaj i ovo showbuzz ciklus fotografija Brojna poznata lica na svečanom otvaranju izložbe fotografkinje Mare Bratoš ''Iza Grada''

Na izložbi Saše Šekoranje stigli brojni poznati

A institucije su uz Bućana, odabrale i djela Ivane Franke, Sanje Iveković, Ivana Kožarića, Nives Kavurić Kurtović, Đure Sedera, Josipa Vanište i Zlatana Vehabovića. Djela hrvatskih umjetnika naći će se u dobrom društvu više od 600 slika, skulptura i drugih umjetnina iz svih zemalja članica Europske unije, ali i šire.

Ove umjetnine do utorka će biti u Zagrebu. Nakon toga svoj dom naći će na tri mjesta rada Europskog parlamenta u Strasbourgu, Bruxelessu i Luksemburgu.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene