Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan od najuzbudljivijih gradova na svijetu - New York, postao je još zabavniji i zanimljiviji. A takvim ga je učinio - Red Bull Music Academy!


Prije tjedan dana u New Yorku je započelo 15. izdanje Red Bull Music Academy gdje će u nešto više od mjesec dana nastupiti 236 izvođača te gradu pružiti neviđenu glazbenu avanturu. U sklopu akademije bit će objavljen niz kratkih filmova o novijim te kultnim glazbenim pričama kao i njihovim likovima.

Vezani članci Predsjednik Milanović u New Yorku - 2 Milanović: ''Aleksandar Vučić bio je jedan od najistaknutijih ratnih huškača devedesetih'' Predsjednik Milanović u New Yorku - 1 Milanović u New Yorku: Hrvatska je sigurna zemlja - nije devedeseta, nema opasnosti od sukoba

Prvi u nizu filmova priča o kultnoj diskografskoj kući DFA, koja je brojnim izdanjima definirala zvuk prošlog desetljeća te pomiješavši disco, punk i new wave stvorila nešto sasvim drukčije.

'Too Old To Be New, Too New To Be Classic' priča je o tome kako je mala indie diskografska kuća s vremenom postala ugledna glazbena institucija.

O tome što i kako rade, kako im izgledaju radni dani i na čemu se temelji njihov zvuk pričaju sami osnivači DFA – Jonathan Galkin, Tim Goldsworthy i James Murphy, a pojavljuju se i velika imena glazbene scene – LCD Soundsystem, The Rapture, Holy Ghost!, The Juan MacLean, Shit Robot, Sinkane, YACHT i mnogi drugi.

Red Bull Music Academy od 1998. godine do danas obišla je mnoge svjetske gradove pretvarajući ih u glazbene svjetove gdje žanrovske granice ne postoje, a novi zvukovi stvaraju se po cijele dane i noći. Više o akademiji, eventima, izvođačima i glazbenim inovacijama pratite na www.redbullmusicacademy.com.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook