Nakit koji izrađuje Dean D. sinonim je odmjerenih, besprijekorno izrađenih djela koja utjelovljuju samog dizajnera: mediteranski duh, beskompromisnu kvalitetu i pariški chic.


Sinoć je u zagrebačkoj galeriji Velvet predstavljena nova kolekcija nakita "Post tenebras lux" draguljara Deana D. Kolekciju su među prvima razgledali štovatelji i prijatelji Dejanova rada poput Nataše Janjić, Ivane Roščić, Mare Bratoš, Nere Stipičević, Leone Paraminski, Kristine Krepele, Loredane Bahorić i brojnih drugih.

Vezani članci Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Objavljen video pljačke nakita vrijednog milijardu eura Slika nije dostupna Upoznajte Nenada Sovilja - dizajnera nakita!

Umijeće dizajniranja nakita izučio je na prestižnoj pariškoj školi Afedap i usavršio znanje stažiranjem kod poznatog francuskog dizajnera nakita Jeana Grisonija. Osim što je jedan od rijetkih kojem ispred titule dizajnera nakita stoji “diplomirani”, Dean je autor s prepoznatljivom, znalački pročišćenom estetikom, perfekcionist koji ništa ne prepušta slučaju. Njegove raskošne kreacije od bisera, koralja, žada, oniksa i gorskoga kristala slavljene su u medijima i iznimno cijenjene među modnim znalcima i klijentima istančana ukusa.

Dobitnik je prve hrvatske ELLE Style Awards nagrade za najboljeg dizajnera accessoiresa, što je potvrdilo njegov neosporni talent i kreativnu snagu. Jedini je dizajner nakita iz Hrvatske koji je dobio priliku izlagati na ekskluzivnom dizajnerskom The Style Lab Pop up store koji se održao prošle godine u Lešić Dimitri palači na Korčuli.

Nakit domaće dizajnerice koje vole domaće trendseterice - MAI by Majda

Oduvijek je Deanova strast za unikatnim visoko draguljarskim nakitom rađenim po narudžbi bila njegova nit vodilja u kreacijama. Stvarajući jedinstvene komade nakita koji odista postaju dijelom osobe kojoj su namijenjeni, nakit dobiva dodatnu dimenziju, pored one estetske, služeći kao osobni talisman. Tako, imajući na umu osobu za koju stvara, Dean pomno odabire koje će drago kamenje koristiti u nastajanju nakita, koje boje i strukture, te na taj način kreira jedinstveni “dragulj” koji sjedinjuje karakter, duh i privlačnost osobe kojoj je namijenjen.

Kolekcija je inspirirana Deanovim putovanjima oko svijeta. Svaki komad nakita u ovoj kolekciji je odraz trenutka, pokreta, mjesta ili osobe koje su impresionirale Deana na njegovim lutanjima svijetom.
Materijali koji su korišteni u tu svrhu su: žad, oniks, koralj, gorski kristal, lava i ostalo drago i poludrago kamenje.

Dean je kreirao kolekciju za Bokart koja demonstrira njegovu želju i sposobnost korištenja novih načina rada te novih materijala kako bi izrazio svoju viziju. U Inceptum kolekciji po prvi puta Dean koristi staklo kao glavno sredstvo izražavanja. Samo ime kolekcije označava početak, pothvat. Deanov rad možete pratiti na www.dean-d.com i www.facebook.com/pages/Dean-D

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook