Humanitarna akcija „Think Pink“ pokrenuta je kao zajednička inicijativa udruge Krijesnica za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima te Danijele Martinović i udruge Dama za poticanje istinskih životnih vrijednosti.


Akcijom se želi upoznati javnost s problemima s kojima se susreću djeca i obitelji djece oboljele od malignih bolesti, pomoći njihovoj lakšoj i bržoj socijalizaciji i povratku svakodnevnom životu te aktivnostima nakon liječenja. Također akcija želi ukazati na važnost pozitivnog stava i optimizma u procesu liječenja i oporavka oboljele djece - THINK PINK!

Vezani članci Mila Elegović Poznate dame otvoreno progovorile o ljubavnoj prevari i otkrile bi li ju oprostile Danijela Martinović Danijela Martinović na svoj rođendan poklanja novu verziju megahita "Svileni", poslušajte kako zvuči

'Ovom akcijom smo željeli usmjeriti ružičasti oblak sreće prema dječici, velikim borcima i herojima koji su, na sreću, dobili svoju veliku životnu bitku s bolešću. Akcija Think Pink je naš poziv prema svima da otvore svoje srca, misle pozitivno i tako šire energiju koja pomaže u liječenju i srca i tijela. I bolesnoj djeci i njihovim obiteljima važna je podrška okoline i njihova pozitiva energija da bi se lakše i uspješnije prošli kroz težak, a često i dugotrajan proces liječenja. A istu tu pomoć i pozitivnu energiju trebaju i nakon što liječenje završi. “, istaknula je Danijela Martinović na predstavljanju akcije Think Pink.

>> Humorom i igrom pomažu mališanima da se bore sa stresom i bolesti

Akcija ima i konkretan financijski cilj, a to je osiguravanje sredstava za rehabilitaciju 30 do 40 djece izliječenih od malignih bolesti u Rehabilitacijskom kampu udruge Krijesnica u Fužinama. Akciju su podržali i hokejaš Medveščaka Saša Martinović te vaterpolisti Mladosti Ivan Pisk i Marko Pavičić.

Novac za organizaciju rehabilitacijskog kampa prikuplja se prodajom knjižice Think Pink s CD-om Danijele Martinović u prodavaonicama dm-a, pozivom na humanitarni telefon 060 66 01 (cijena poziva iz fiksne mreže iznosi 6,99 kn, a iz mobilne 8,41 kn) i uplatama od strane kompanija i donatora pojedinaca na račun udruge Dama HR70 23400091510580357.

Početak akcije obilježen je otvaranjem jedinstvene izložbe u sklopu izloga trgovina u samom centru grada Zagreba – u Ilici. Tijekom mjeseca lipnja, u izlozima 15ak trgovina na potezu od Trga Bana Jelačića do Frankopanske bit će izloženo dvadesetak fotografija Ive Pervana snimljenih na prošlogodišnjem rehabilitacijskom kampu Udruge Krijesnica.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook