počinje festival

DanceStar: 19. svibnja u Poreču kreću predkvalifikacijski turniri za plesače

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Više od 5000 plesača iz cijelog svijeta stiže na veliku završnicu plesne senzacije DanceStar.

Ostalo je još samo nekoliko dana do početka sedmog izdanja međunarodnog plesnog natjecanja DanceStar. Ususret festivalu, u zagrebačkom Institutu Parfumeur Flores, održano je druženje kojim su najavljeni svi ovogodišnji noviteti te partner festivala Rexona. Već sljedećeg utorka, 19. svibnja, u Poreču kreću predkvalifikacijski turniri za plesače iz zemalja koje se nisu uspjele kvalificirati na veliku završnicu. Naime, tijekom proteklih mjeseci održali su se brojni kvalifikacijski turniri na čak tri kontinenta u kojima je sudjelovalo preko 50 000 plesača, a svi su se borili za svoje mjesto na prestižnom finalnom srazu najboljih svjetskih plesača.

Pogledaj i ovo showbuzz DanceStar 2015 Završilo je sedmo izdanje međunarodnog plesnog natjecanja DanceStar 2015.

Almira Osmanović najavljuje uzbudljivu gala večer prestižnog natjecanja DanceStar Night

Atraktivno svečano otvorenje festivala na rasporedu je u srijedu, 20. svibnja s početkom u 20.30 sati, na pješčanoj uvali u Zelenoj Laguni, gdje će biti predstavljene sve zemlje koje su ušle u završnicu. Finalna natjecanja će se odvijati od četvrtka 22. svibnja pa sve do nedjelje 24. svibnja, kada će biti dodijeljene nagrade po raznim kategorijama i dobnim skupinama.

“Kroz cijelo vrijeme odvijanja festivala na rasporedu su brojna događanja i razni zanimljivi sadržaji, od radionica i seminara, velike Gala večeri u dvorani Žatika 22. svibnja gdje će dvadeset naboljih koreografija cijele ovogodišnje svjetske turneje odmjeriti snage i boriti se za pobjednika” – najavio je Alen Petelinc, organizator festivala na druženju u Floresu.

Novost sedmog izdanja je i Urban Chapter koji će se održati u subotu, 23. svibnja u diskoteci Byblos i gdje će se plesači predstaviti u potpuno novoj formi kada je riječ o DanceStaru, u atraktivnim plesnim okršajima break i oldstyle plesača.

“Posebna mi je čast predstaviti i ovogodišnji stručni sud koji dolazi u Poreč. Riječ je o našim vrsnim stručnjacima Almiri Osmanović, Milku Šparembleku, Leu Jakovini i Igoru Barberiću. Posebnu zahvalu uputio bi i našem partneru festivala Rexoni jer su nam omogućili da ovogodišnje izdanje bude na onoj razini na kojoj i zaslužuje.” – dodao je Alen Petelinc.

Pozivamo sve ljubitelje plesa da se pridruže DanceStar završnici u Poreču. Sve informacije i obavijesti o velikom plesnom spektaklu mogu se pronaći na službenoj internet stranici www.dancestar.org te na Facebooku.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene