Pogledajte

Damir Urban i 'četvorka' oduševili Dubrovnik!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Damir Urban i 'četvorka' sinoć su nakon dvije godine nastupili pred razdraganom dubrovačkom publikom.

Na prepunoj terasi Vala Cluba Hotela Dubrovnik Palace premijerno nastupajući u koncertom programu 'Zvijezda pod zvijezdama' koji grupacija Adriatic Luxury Hotels organizira već devetu godinu zaredom, Damir Urban oduševio je publiku svojim tipičnim rockerskim izdanjem i zaraznom energijom.

Pogledaj i ovo J.R. August - 3 koncert 14. ožujka J.R. August snima live album i slavi 10 godina karijere: "Glazba je poziv i hrana, ne mogu živjeti bez stvaranja"

U svirci koja je trajala dva i pol sata Urban nas je poveo kroz svoje najveće hitove, od najvećih uspješnica sa samih početaka karijere i albuma "Otrovna kiša" i "Žena Dijete" pa do novih pjesama s posljednjeg albuma u unplugged verziji. No, nešto laganije izvedbe inače teškog rocka s elemtima grungea nisu zaustavile Dubrovčane i njihove goste da se dignu na noge, njišu u ritmovima glazbe i pjevaju zajedno u glas s Urbanom.

U svom ekstravagantnom modnom izričaju, neponovljivu karizmu i istančan smisao za dramaturgiju, Urban se perfektno uklopio u ambijent Vala Beach kluba - pod strmim stijenama uz more koncert je zvučao je još dramatičnije a scena Vala Beach Cluba bila je teatralnija no ikad. U jednom trenutku i Urban je zatečan ambijentalnošću prostora u kojem je po prvi puta nastupio, izjavio: 'Čuo sam brojne komentare svojih kolega – glazbenika o ovom posebnom mjestu, Gibonni mi je pričao o prošlogodišnjem koncertu ali nisam mogao vjerovati da je ova scena uživo ovako dobra - ovdje bih volio snimati live album!' -što je publika prihvatila s oduševljenjem.

Uz Urbana nastupila je već provjerena ekipa: na bubnjevima i udaraljkama Marco Bradaschia, na klavijaturama Saša Markovski, na basu i akustičnoj gitari Sandi Bratonja te gitarist Luka Toman. Okruženi stijenama i morem brojni gosti potpuno su se prepustili umjetniku koji je s lakoćom i jasnim umjetničkim integritetom izveo niz hitova poput Astronaut, Mala truba, Robot, Budi moja voda ...

Iako prvi puta pred dubrovačkom publikom 'Zvijezda pod zvijezdama' nema sumnje da će se Damir Urban ponovno vratiti u program u nekom novom i drugačijem izdanju.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene