Na Bundeku

Crvena jabuka na Vege pikniku

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Crvena jabuka razveselit će sve prijatelje životinja.

Povodom Međunarodnog dana zaštite životinja već 14. godinu zaredom Grad Zagreb organizira svečanu manifestaciju na Bundeku.

Pogledaj i ovo Crvena jabuka Još malo! Odbrojavaju se dani do koncerta Crvene jabuke u klubu Boogaloo, obožavatelje čeka još jedan koncert za pamćenje

Na događanju povodom Međunarodnog dana zaštite životinja, koje će se održati u nedjelju, 9. listopada 2016. od 10 do 18 sati na zagrebačkom Bundeku, sudjelovat će mnogobrojne udruge za zaštitu životinja. Suorganizator događanja bit će udruga Prijatelji životinja koja tim povodom, kao i prošle godine, organizira Vege piknik. Posjetitelji će imati priliku razgledati štandove brojnih izlagača veganske hrane i ekoloških proizvoda te uživati u bezmesnim gurmanskim delicijama i zanimljivom glazbenom programu, koncertu Crvene jabuke.

Posjetitelji će se moći počastiti ukusnim veganskim kebabom, sendvičima, burgerima od konoplje, biljnim mlijekom, falafelom u umaku, ćevapima, proizvodima od tofua i sejtana, probiotičkim napitcima te raznim slasticama poput sirovih kolača, palačinki ili fritula i tako barem na taj dan biti na biljnoj prehrani.

Obilježavanju Međunarodnog dana zaštite životinja svoj doprinos dat će i druge udruge koje će promicati udomljavanje napuštenih životinja umjesto njihove kupnje. Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba priredit će Reviju pasa za udomljavanje, pa će psi iz Dumovca i svih udruga koje sudjeluju dobiti priliku osvojiti srca posjetitelja i zapamtiti Međunarodni dan zaštite životinja i kao dan udomljenja. Tijekom svečane manifestacije na Bundeku građane će pozdraviti i ambasadorica Međunarodnog dana zaštite životinja (WAD) u Hrvatskoj, Anita Euschen, te ih pozvati da pridonesu stvaranju svijeta bez nasilja prema životinjama. Podršku događanju dat će i Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba.

Cijeli događaj bit će popraćen bogatim zabavno-glazbenim programom iz kojega se može izdvojiti koncert popularne grupe Crvena jabuka koja se svojim nazivom baš uklapa u Vege piknik i obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja.

Svi, i oni koji imaju četveronožne prijatelje i oni koji ih nemaju, dobrodošli su da, uz dobru zabavu, saznaju kako pomoći svim životinjama na njihov dan koji se obilježava još od 1931. godine na dan svetoga Franje Asiškog koji je bio zaštitnik životinja i vegetarijanac.

Na sam Dan zaštite životinja, 4. listopada od 9 do 18 sati, Prijatelji životinja organizirat će u Varšavskoj ulici u Zagrebu informativni štand na kojemu će pozivati građane da dođu na Bundek te pružati informacije o načinima pomoći životinjama.

Potrebno je da se aktivno zauzmemo za životinje udomljavanjem napuštenih životinja, prijavljivanjem zlostavljanja i zanemarivanja životinja, potpisivanjem peticija, dijeljenjem letaka, volontiranjem u udrugama za zaštitu i prava životinja, korištenjem proizvoda koji nisu testirani na životinjama, nošenjem odjevnih predmeta od neživotinjskih materijala te prelaskom na vegetarijansku ili, još bolje, vegansku prehranu.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene